ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδηλώσεις σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ για το Πολυτεχνείο

εκδηλώσεις-σε-μελβούρνη-και-σίδνεϊ-γι-580559

Σήμερα Κυριακή συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου ως αποτέλεσμα της Αντίστασης κατά της επτάχρονης δικτατορίας, με κυρίαρχο σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και η ιστορική επέτειος, όπως κάθε χρόνο θα τιμηθεί και στην Αυστραλία και κυρίως στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Η Ελληνική Κοινότητά Μελβούρνης σε συνεργασία με τον Εργατικό Σύνδεσμο Δημόκριτο και άλλους οργανισμούς διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες του Πολυτεχνείου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημόκριτου.

Εξάλλου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας και η Επιτροπή για την Εκδήλωση του Πολυτεχνείου θα εορτάσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινοτικής Λέσχης.

Στις ανακοινώσεις των ομογενειακών φορέων σημειώνεται ότι το Νοέμβριο του 1973 χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι αντιδρώντας στο απολυταρχικό καθεστώς της Χούντας και αψηφώντας την αστυνομία και τα τανκς, άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, 40 χρόνια μετά, τιμώντας όλους όσους αγωνίσθηκαν για την επαναφορά της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ανάλογες συνθήκες και εξελίξεις στο χώρο της πατρίδας μας, και παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα τους χαράσσοντας το δρόμο προς το μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου