ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έξι ομογενείς στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών

έξι-ομογενείς-στη-λίστα-των-400-πλουσιότ-670230

Έξι αυτοδημιούργητοι ομογενείς, με περιουσία από 1,3 έως 4 δισ. δολάρια, είναι στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.

Πλουσιότερος Αμερικανός με ελληνικές ρίζες είναι, σύμφωνα με τη λίστα ο 69χρονος Τζον Πολ Ντεγιόρια, με Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Είναι ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας προϊόντων περιποίησης μαλλιών John Paul Mitchell Systems και του αποστακτηρίου τεκίλας Patron Spirits. Είναι στην 110η θέση της λίστας και η περιουσία του ανέρχεται σε 4 δισ. δολάρια.

Κατά 1 δισ. δολάρια αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο η περιουσία του πρόεδρου και ιδιοκτήτη της εταιρίας αθλητικών παπουτσιών New Balance, Τζιμ Ντέιβις, ο οποίος είναι στην 161η θέση της λίστας. Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 17% και έφτασαν το 2012 τα 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η περιουσία του 70χρονου Τζιμ Ντέιβις και της οικογένειας του έφτασε τα 3,1 δισ. δολάρια.

Στην ίδια θέση με την ίδια ακριβώς περιουσία βρίσκεται και ο 65χρονος Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος πρόσφατα απέτυχε στην προσπάθεια του να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις δημοτικές εκλογές της Νέας Υόρκης. Ξεκινώντας από ένα μπακάλικο, έκτισε την αυτοκρατορία Red Apple Group, στην οποία ανήκουν τα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης Gristides. Eπίσης, έχει επενδύσεις στους τομείς των κτηματομεσιτικών και του πετρελαίου.

Ο 76χρονος, Τζορτζ Αργυρός, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία και στην Ανδόρα επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου, είναι στην 260η θέση της λίστας Forbes. Η περιουσία του ανέρχεται σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και στηρίχθηκε στα κτηματομεσιτικά. Το Ίδρυμα Αργυρός ενισχύει οικονομικά, μεταξύ άλλων, νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Ο 85χρονος Μάικλ Τζαχάρης δραστηριοποιείται στον τομέα των φαρμακευτικών εταιριών. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην 273η θέση της λίστας Forbes Τον Ιούνιο, το φιλανθρωπικό του ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 2 εκ. δολάρια για τις οικογένειες και τα παιδιά που πλήττονται από την κρίση στην Ελλάδα.

Στην 386η θέση βρίσκεται Ντιν Μιτρόπουλος, με περιουσία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 67χρονος ασχολείται με επενδύσεις. Πλουσιότερος Αμερικάνος παραμένει από το 1994 ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft κατέκτησε και πάλι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, ρίχνοντας από την κορυφή τον Μεξικάνο, Κάρλος Σλιμ.

kathimerini.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου