ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κώστας Γρίμπιλας: Κέρδισε τη ζωή έχασε το αγγελούδι του

κώστας-γρίμπιλας-κέρδισε-τη-ζωή-έχασε-670477

Ο δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, που ζει στην Αυστραλία με την καρδιά του αδικοχαμένου Ντουζόν Ζάμιτ, δέχτηκε ένα ακόμη αδυσώπητο χτύπημα της μοίρας.

Εννέα μήνες μετά τη γέννηση της κόρης του ο απρόσμενος θάνατός της του στέρησε το μεγάλο αυτό δώρο που του έκανε η ζωή, βυθίζοντας τον ίδιο και τη σύζυγό του, Πόπη, στο πένθος! Η νέα τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένεια του Κώστα Γρίμπιλα έγινε γνωστή από τον ίδιο το δημοσιογράφο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, η οποία σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τα μηνύματα αγάπης. Δυστυχώς το αγγελούδι μου δεν τα κατάφερε…» ήταν τα λόγια του σκληρά δοκιμαζόμενου πατέρα, που σήμερα ζει χάρη στη μεγαλοψυχία της οικογένειας του δολοφονηθέντος Ντουζόν.Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο χαμός του βρέφους ο «τοίχος» του δημοσιογράφου πλημμύρισε από δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης φίλων αλλά και αγνώστων που συγκλονίστηκαν από το δράμα της οικογένειας.

«Δύναμη… Κουράγιο… Λέξεις μικρές, όμως τώρα πρέπει να πάρετε κουράγιο ο ένας από τον άλλο… Η απώλεια δεν περιγράφεται… όμως η Κωνσταντίνα είναι αγκαλίτσα με τον Θεό» ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια στο Facebook, ενώ ένα άλλο μήνυμα ανέφερε: «Οι λέξεις παγώνουν στα χείλη!! Καλό ταξίδι, άγγελε»!

Μία μέρα πριν ο 36χρονος δημοσιογράφος είχε γνωστοποιήσει στους φίλους τους το πρόβλημα υγείας της κόρης του, άλλα και τη σκληρή μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, ζητώντας τους να ενώσουν τις προσευχές τους για να σωθεί η μονάκριβή του.

«Δεν ξέρω εάν είναι σωστό αυτό που κάνω, αλλά το παιδί μου από τη μια στιγμή στην άλλη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σας ικετεύω, προσευχηθείτε για το παιδί μου…» είχε γράψει πριν από μέρες στον προσωπικό του λογαριασμό, όμως αποδείχτηκε ότι η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Η ιστορία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το 2008

Ο δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν, πριν από πέντε χρόνια, κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην καρδιά του Ντουζόν Ζάμιτ. Ηταν μεσάνυχτα της Δευτέρας 28 Ιουλίου του 2008 όταν ο 20χρονος Αυστραλός ξυλοκοπήθηκε άγρια από υπαλλήλους νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Την ίδια περίοδο ο δημοσιογράφος, ο οποίος έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή και ο θάνατος του 20χρονου του πρόσφερε την πολυπόθητη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Από τότε ο Κώστας Γρίμπιλας δεν έπαψε να εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον Ντουζόν αλλά και τους γονείς του, Ολιβερ και Ρόζμαρι Ζάμιτ, που -παρά την οδύνη τους- πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν την καρδιά του γιου τους. Μάλιστα ο 31χρονος τότε καρδιοπαθής ανέπτυξε ισχυρή φιλία με την οικογένεια του νεαρού Αυστραλού, που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Η ευτυχία του δημοσιογράφου επισφραγίστηκε έναν χρόνο πριν, όταν ήρθε στον κόσμο η κόρη του.

«Το παιδί αυτό είναι η συνέχεια η δική μου, της γυναίκας μου Πόπης και του Ντουζόν. Είναι ένα ευλογημένο μωρό και θα ήθελα να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του αγοριού που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Θέλω να μην ξεχάσει ποτέ πώς ήρθε η ίδια στη ζωή» είχε δηλώσει τότε σε αυστραλιανό περιοδικό με αφορμή τη γέννηση του παιδιού του!

Espressonews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου