ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Οι Έλληνες υποψήφιοι και οι πιθανότητές τους στις εκλογές

αυστραλία-οι-έλληνες-υποψήφιοι-και-οι-687754

Ρεκόρ υποψηφίων ελληνικής καταγωγής κατέρχονται ως υποψήφιοι στις εκλογές που διεξάγονται το Σάββατο στην Αυστραλία. Κίνδυνος στη νέα βουλή η ελληνική παρουσία να είναι περιορισμένη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, κινδυνεύει από τις δεύτερες προτιμήσεις της υποψήφιας του ακροδεξιού κόμματος “Ένα Έθνος”, Πολί Χάνσον.

Η κα Χάνσον αποφάσισε να «ανταλλάξει» όλες τις δεύτερες προτιμήσεις με τα άλλα (πολλά) μικρά κόμματα και αυτό ενδέχεται να εμποδίσει την επανεκλογή του κ. Συνοδινού.

Σε περίπτωση που ο Συνασπισμός κερδίσει τις εκλογές και ο κ. Συνοδινός επανεκλεγεί ο ίδιος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Αν όντως επικρατήσει ο Συνασπισμός δεν αποκλείεται στη νέα κυβέρνηση υπό το Τόνι ’Αμποτ, να υπάρχουν δυο ομογενείς υπουργοί.

Εκτός του κ. Συνοδινού σίγουρη θεωρείται και η υπουργοποίηση της Σοφίας Μιραμπέλα-Παναπούλου.

Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα επανεκλεγεί στην επαρχιακή έδρα Indi της Βικτώριας καθώς σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, απειλείται από την ανεξάρτητη υποψήφια Κάθι ΜακΓκόαν.

Το Εργατικό κόμμα, με την σειρά του, ανησυχεί ότι μπορεί να χάσει έδρες και στη Νότια Αυστραλία. Και μια από τις έδρες αυτές είναι η έδρα Χάιντμαρς στην Αδελαΐδα την οποία κατέχει ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς.

Μάλιστα ο κ. Γεωργανάς έχει να αντιμετωπίσει και έναν άλλο ομογενή υποψήφιο, τον Γιώργο Μελισουργό που κατέρχεται με το κόμμα του Αυστραλού κροίσου Κλάϊβ Πάλμερ.

Στις εκλογές του Σαββάτου σίγουρη θεωρείται η επανεκλογή της Μαρία Βαμβακινού στην έδρα Κόλγουελ της Βικτώριας (Εργατικό Κόμμα) αλλά και του ανεξάρτητου γερουσιαστή της Νότιας Αυστραλίας, Νίκος Ξενοφών, που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και σε «ρυθμιστή» της γερουσίας αν καμιά παράταξη δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Να καταστεί, δηλαδή, πανίσχυρος μετά τις εκλογές.

’Αλλοι ομογενείς υποψήφιοι βουλευτές στις διάφορες αυστραλιανές Πολιτείες είναι:

*Στην έδρα Μπάτμαν (Βικτώρια) υποψήφιος των Φιλελευθέρων είναι ο Γιώργος Σουρής.

*Στην έδρα Χόθαμ (Βικτώρια) υποψήφιος με το κόμμα Rise Up Australia Party είναι ο Πίτερ Βασιλείου.

*Στην έδρα Τσίσολμ, επίσης της Βικτώριας, υποψήφια με το Rise Up Australia Party είναι η Μέλανι Βασιλείου.

*Στη Νέα Νότια Ουαλία στην έδρα Μπάρτον υποψήφιος με το Φιλελεύθερο κόμμα είναι ο Νικόλας Βαρβαρής.

*Στην ίδια Πολιτεία και στην έδρα Έντεν Μονάρο, υποψήφιος με το κόμμα Citizens Electoral Council είναι ο Κώστας Γκουμάς.

*Στην έδρα ΜακΜάον της Νέας Νότιας Ουαλίας με το κόμμα Christian Democratic Party υποψήφια είναι ο Μάνης Πουλάρας.

*Στη Δυτική Αυστραλία στην έδρα Πιρς υποψήφια με το κόμμα Australian Christians είναι η Μαρί Κανά.

*Στην έδρα Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας με το Socialist Alliance Liah Lazarou υποψήφια είναι η Λία Λαζάρου.

Στο Κουίνσλαντ και στην έδρα Καπρικόνια υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος είναι ο Πίτερ Φριλίγος.

’Αλλοι ομογενείς υποψήφιοι γερουσιαστές είναι:

*Στη Νέα Νότια Ουαλία ο Βασίλης Κουταλιανός με το κόμμα εναντίον του Φόρου για τους Ρύπους (No Carbon Tax Climate Sceptics).

*Στη Βικτώρια υποψήφιος για τη Γερουσία με το κόμμα Αυστραλοί Χριστιανοί (Australian Christians) είναι ο Φρανκ Παπαφωτίου.

*Στη Δυτική Αυστραλία υποψήφιος για τη Γερουσία με The Wikileaks Party είναι ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου