Στήνουν άγαλμα του Σπ. Λούη στη Μελβούρνη

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-17, 03:10:35
Στήνουν άγαλμα του Σπ. Λούη στη Μελβούρνη

Περίπου χίλιοι δημότες του δήμου Κάσεϊ της Μελβούρνης διαφωνούν με την ανέγερση του αγάλματος του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896 στο προάστιο Μπέργουικ.

Υπέγραψαν μάλιστα και υπόμνημα το οποίο απέστειλαν στο δημαρχείο της περιοχής με το αιτιολογικό ότι ο Λούης δεν σχετίζεται με την περιοχή τους.

Το δημοτικό συμβούλιο παρέμεινε ανένδοτο όμως και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μικ Μόρλαντ το άγαλμα του Λούη θα στηθεί και μάλιστα δίπλα από το άγαλμα ενός άλλου θρύλου εκείνης της εποχής, του πρώτου Αυστραλού Ολυμπιονίκη Έντγουϊν Φλακ, που έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 μαζί με τον Λούη.

Τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε και από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας, γιατί «συμβολίζει τη φιλία Αυστραλίας- Ελλάδας».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Στήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Ιδέας, του οποίου ηγείται ο ομογενής Αριστείδης Παναγάκης, ο οποίος είπε ότι ο Λούης στο άγαλμα θα παρουσιάζεται με την κλασική φουστανέλα του.

Σημειώνεται ότι άγαλμα του Σπύρου Λούη έχει στηθεί και σε δήμο του Σύδνεϋ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=