’Ενας Σπαρτιάτης βάζει φωτιά στους δρόμους της Αυστραλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-06-02, 17:15:13
’Ενας Σπαρτιάτης βάζει φωτιά στους δρόμους της Αυστραλίας

Για επτά χρόνια, δύο δίδυμα αδέλφια ο Πέτρος και Νίκος Παπανικολάου που διαμένουν μόνιμα στο Σίδνεϊ, δούλεψαν με την εταιρία, την Company Spartan Motor, κατασκευάζοντας ένα διθέσιο supercar το οποίο βρίσκεται πλέον στο στάδιο της παραγωγής.

Εμπνευσμένο από τους μυθικούς Έλληνες πολεμιστές, τροφοδοτείται από ένα υψηλών στροφών κινητήρα της Honda και  διακρίνεται για το μινιμαλιστικό χαρακτήρα του.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα και σωληνωτό χωροδικτύωμα. Πόρτες και οροφή δεν υπάρχουν ενώ όσοι βρεθούν στο εσωτερικό θα διαπιστώσουν τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του, αφού το αμάξωμα είναι λες και έχει μετατραπεί σε μια πανοπλία για τους δύο επιβάτες.

«Είναι εξαιρετικά γρήγορο, οπότε σε λάθος χέρια, θα είναι αρκετά τρομακτικό», είπε ο Νίκος Παπανικολάου μιλώντας στην ιστοσελίδα του BBC.

O κινητήρας είναι τετρακύλινδρος 1.5-λίτρων, προέρχεται από το ταπεινό Jazz, όμως με την προσθήκη ενός τούρμπο η ιπποδύναμή του έχει εκτοξευθεί στα 250 άλογα, ενώ σις σκέψεις των αδελφών είναι και μια δεύτερη έκδοση 2.0 λίτρων με 400 άλογα!

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

«Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 300 κομμάτια, για να θυμηθούμε την μυθική μάχη των Θερμοπυλών, κατά την οποία 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές που ήλεγχαν ένα στενό πέρασμα στην ανατολική Ελλάδα, αντιστάθηκαν μέχρι τον τελευταίο απέναντι στον τρομερό Περσικό Στρατό», ανέφερε ο Πέτρος.

 

News247.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=