Μαγεύτηκαν από το «Ελληνικό Πανηγύρι»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-05-22, 21:44:45
Μαγεύτηκαν από το «Ελληνικό Πανηγύρι»

Ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Κάμπελ Νιούμαν σέρβιρε τους επισκέπτες με λουκουμάδες, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ μάθαινε να ψήνει σουβλάκι.

Στο… πόδι ήταν και πολλοί άλλοι Αυστραλοί πολιτικοί που πέρασαν από το διήμερο «Ελληνικό Πανηγύρι», μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 50.000 ανθρώπους, στη συντριπτική πλειονότητα μη-Έλληνες, και αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα! Πρόκειται για ένα πανηγύρι που συνδυάζει αρμονικά τον ελληνικό πολιτισμό με την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας και το οποίο, κατά γενική ομολογία, κατάφερε και ενσωματώθηκε με την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Το ελληνικό κλαμπ, με τους χώρους ψυχαγωγίας, το ελληνικό σχολείο, τα γραφεία της κοινότητας και ο περικαλλής ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το πασίγνωστο πάρκο του Musgrave. Έτσι, λοιπόν, στους μεν χώρους του κλαμπ έγιναν οι διαλέξεις από ακαδημαϊκούς και συνεχόμενη προβολή φιλμ για την Αρχαία Ελλάδα, τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άλλα, τα οποία παρακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός Αυστραλών, εκθέσεις με παραδοσιακές φορεσιές και φωτογραφίες με πληροφορίες στα Αγγλικά για τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, επιδείξεις μαγειρικής, εκθέσεις με ελληνικά προϊόντα κ.λπ., στο δε πάρκο στήθηκε το λαϊκό πανηγύρι.

Εκεί ήταν με περίπτερα η Παγκρήτιος, η Παμμακεδονική, οι Κώες, οι Χιώτες, οι Κύπριοι και, φυσικά, οι τοπικές κοινότητες της Παναγίας και της Αγίας Παρασκευής. Ένας... πόλεμος με γαστρονομικές γεύσεις και με ό,τι ελληνικό μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=