ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ζητείται η απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής»

ζητείται-η-απαγόρευση-του-ακροδεξιο-713438

Με τίτλο «Ζητείται η απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής», η ημερήσια εφημερίδα της Μελβούρνης «The Age» σε αναλυτικό της άρθρο αναφέρεται στο ενδεχόμενο η συγκεκριμένη παράταξη να ανοίξει γραφείο και στην πόλη αυτή της Αυστραλίας.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία σχετικού ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που αφορούν στην προσπάθεια του κόμματος να αποκτήσει διεθνή ερείσματα. Αναφέρει, πάντως, ότι στην Αυστραλία συγκεντρώνονται υπογραφές, με τις οποίες ζητείται από τον υπουργό Μετανάστευσης να μην επιτρέψει σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής να επισκεφθούν τη χώρα.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε πρόσφατα στον «Νέο Κόσμο» πως η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκαναν στην ομογενειακή εφημερίδα ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας Νίκος Κότσιρας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε να κάνει σχόλια στην αυστραλιανή εφημερίδα, αλλά ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης εξήγησε στο αυστραλιανό κανάλι ΤΕΝ – που επίσης ασχολήθηκε με το θέμα – ότι η εκστρατεία του συγκεκριμένου κόμματος στην Αυστραλία είναι στοχευμένη.

«Υπάρχει αριθμός αρκετά συντηρητικών ανθρώπων εδώ, πρώην βασιλικοί, πρώην οπαδοί της δικτατορίας, τέτοιες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν απογοητευθεί απ’ όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και προσπαθούν να το εκφράσουν. Είναι άνθρωποι που νιώθουν προδομένοι από τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της ΠΓΔΜ, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου» δήλωσε

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου