ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ

γιωργοσ-καλογριδησ-21571

Ο Γιώργος Καλογρίδης είναι Έλληνας επιχειρηματίας που μετά από 4 χρόνια στην προεδρία της Disneyland στην Καλιφόρνια, προήχθη σε Πρόεδρος του Walt Disney World Resort στην Φλόριντα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κεντρική Φλόριντα. Οι παππούδες του ήταν μετανάστες από την Κάλυμνο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα και πήρε πτυχίο στην Κοινωνιολογία. Ο Καλογρίδης ξεκίνησε να εργάζεται στη Disney το 1971, ενώ ήταν ακόμα φοιτητής. Από σερβιτόρος σε ξενοδοχείο της Disney World, κατάφερε αυτή τη στιγμή να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολύτιμα στελέχη της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει 4 θεματικά πάρκα, 24 ξενοδοχεία και περισσότερους από 66 χιλιάδες υπαλλήλους.

Έχει θητεύσει σε διαφορετικές θέσεις στα θεματικά πάρκα της Disney ανά τον κόσμο. Όταν ανέλαβε την προεδρία του Resort στην Καλιφόρνια, προσπαθούσε να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο εκτός γραφείου, σκουπίζοντας, αδειάζοντας κάδους σκουπιδιών, ξεχώριζε ακόμα και τα ανακυκλώσιμα. Πάντα έδινε μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια και την ικανοποίηση και του τελευταίου πελάτη.

ellines.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου