Το ελληνικό παντοπωλείο που κατέκτησε το Λονδίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-02-12, 01:24:35
Το ελληνικό παντοπωλείο που κατέκτησε το Λονδίνο

 Ιδιοκτήτες του παντοπωλείου είναι τρεις επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη

Το Λονδίνο αποδεικνύεται γούρικο για τους νέους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφασίζουν να παρουσιάσουν την ελληνική κουζίνα στους Βρετανούς. Το παντοπωλείο - εστιατόριο "The Life Goddess"  φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των Λονδρέζων.

Με τη λειτουργία του "The Life Goddess"  στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην Στορ Στριτ, μια ανάσα από το Βρετανικό Μουσείο, τρεις επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν τις ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αγνά υλικά της πατρίδας μας στους επιλεκτικούς Βρετανούς.

Όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες Νίκος και Γιώργος Νυφούδης μαζί με τον συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη, ταξίδευαν για έξι μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Εδώ και δύο εβδομάδες που λειτουργεί το μαγαζί, οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα αλλά και τόνο Αλοννήσου.

«Όταν σπούδαζα στην Αγγλία, διαπίστωσα την έλλειψη καλών ελληνικών προϊόντων στην αγορά. Τότε σκέφτηκα ότι η δημιουργία ενός χώρου με ποιοτικές ελληνικές γεύσεις έλειπε από τη βρετανική πρωτεύουσα. Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό το μαγαζί και μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Άγγλους. Αν και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μας έχουν αγκαλιάσει» τονίζει  ο Νίκος Νυφούδης, ένας εκ των ιδιοκτητών.

Και εστιατόριο

Η αρχική σκέψη των επιχειρηματιών ήταν να λειτουργήσει το "Life Goddess" μόνο ως παντοπωλείο, όμως τελικά αποφάσισαν στον ίδιο χώρο να μαγειρεύουν ελληνικά φαγητά.
Κάθε μεσημέρι στο μικρό εστιατόριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι τριάντα άτομα, ο σεφ προσφέρει στους πελάτες δυο διαφορετικά πιάτα με γεύση Ελλάδας, τρεις σαλάτες και μία σούπα.

«Εν τω μέσω οικονομικής κρίσης, κάναμε μια τολμηρή κίνηση, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας. Ελπίζουμε το Life Goddess  να γίνει ένα παράθυρο του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση μιας ελληνικής ημέρας στον δρόμο που βρίσκεται το μαγαζί, όπου θα παραβρεθούν οι Έλληνες παραγωγοί. Επίσης σχεδιάζουμε να πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής κουζίνας από τον σεφ, στον κόσμο που μας επισκέπτεται καθώς και να πωλούνται ελληνικά βιβλία» προσθέτει ο Νίκος Νυφούδης.

Το "Life Goddess" με σήμα κατατεθέν την κατσίκα -αφού η κατσίκα Αμάλθεια, η τροφός του Δία, συμβολίζει την αφθονία- είναι ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχεί το ακατέργαστο φυσικό ξύλο. Όλα τα έπιπλα, οι πάγκοι, ακόμη και τα ψυγεία του μαγαζιού κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν το "Life Goddess" και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Επιθυμούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε η -"ελληνίδα θεά"- που έφτασε μέχρι το Λονδίνο, σύντομα να βρεθεί και στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή στο Ντουμπάι», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=