ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία για τους «Αυστραλούς της χρονιάς»

απονεμήθηκαν-τα-βραβεία-για-τους-αυσ-40078

Μια γυναίκα που διέγραψε εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της αυστραλιανής δημοσιογραφίας, αλλά και που για χρόνια διεξάγει εθελοντικά εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σε θέματα υγείας και κυρίως για τον καρκίνο του μαστού και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ανακηρύχτηκε «Αυστραλή της χρονιάς» στο πλαίσιο της «Ημέρας της Αυστραλίας». Πρόκειται για την 71χρονη Ίτα Μπάτροζ, η οποία έγινε διευθύντρια σύνταξης μεγάλης εφημερίδας σε ηλικία μόλις 23 ετών και στη συνέχεια ήταν διετέλεσε διευθύντρια των μεγαλύτερων περιοδικών της χώρας, τα οποία σημείωσαν ρεκόρ κυκλοφορίας.

«Ηλικιωμένος Αυστραλός της χρονιάς» ανακηρύχτηκε ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ίαν Μάντοκ, για το έργο του υπέρ της ειρήνης και της φροντίδας των ηλικιωμένων. Ο τίτλος του «Νέου Αυστραλού της χρονιάς» δόθηκε στον πρώην πρόσφυγα από το Αφγανιστάν Ακράμ Αζίμ, ο οποίος έφτασε παιδί στην Αυστραλία το 1999 και τα τελευταία χρόνια παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε νεαρούς Αβορίγινες. «Τοπικός ήρωας της Αυστραλίας», εξάλλου, ανακηρύχτηκε ο Αβορίγινας Σέιν Φίλιπς.

Η ανακοίνωση των βραβευθέντων, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 2.000 υποψήφιους, έγινε από την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τελική φάση για τον τίτλο του «Αυστραλού της χρονιάς» -που πέρυσι απονεμήθηκε στον ηθοποιό Τζέφρι Ρας- ανάμεσα σε 32 υποψηφίους είχε προκριθεί και ο ομογενής αρχιφύλακας Δημήτρης Μπέλλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου