Ομογενής αστυνομικός θέτει υποψηφιότητα για τον «Αυστραλό της Χρονιάς»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-26, 02:42:40
Ομογενής αστυνομικός θέτει υποψηφιότητα για τον «Αυστραλό της Χρονιάς»

Ένας ομογενής είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς», με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας της Αυστραλίας», σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον αστυνομικό Δημήτριο Μπέλλο, ο οποίος  - πέραν των άλλων - είχε συμβάλει καθοριστικά στη σωτηρία συμπολιτών του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες στην πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Ο «Αυστραλός της Χρονιάς» θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το βράδυ, αλλά ήδη ο κ. Μπέλλος, ως ένας από τους υποψηφίους, βρίσκεται στην Καμπέρα, όπου έγινε δεκτός από τη γενική κυβερνήτη, την πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους. Επίσης, το Σάββατο θα ανακοινωθούν τα ονόματα Αυστραλών που θα λάβουν διακρίσεις με την ευκαιρία της «Ημέρας της Αυστραλίας» και ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και αρκετοί ομογενείς.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως πέντε ομογενείς επέλεξε η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ως «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας», προκειμένου να προωθήσουν στην αυστραλιανή κοινωνία τις εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν στις 26 Ιανουαρίου και οι οποίες  στοχεύουν στο να πείσουν τους κατοίκους της Αυστραλίας, από όπου κι αν προέρχονται, να ζουν αρμονικά και να είναι ενταγμένοι στην ευρύτερη αυστραλιανή πολυπολιτισμική κοινωνία.

Στη Βικτώρια, οι ομογενείς που ανακηρύχθηκαν «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας» είναι η σοπράνο Στέλλα Αξαρλή, ο επιχειρηματίας Νικ Θεοδόσης, ο εκφωνητής ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤΕΝ, Γιώργος Ντονικιάν, ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Φροντίδα», Σάκης Ζαφειρόπουλος, και ο γενικός διευθυντής της «Φροντίδας», Γιώργος Λεκάκης.

Τέλος, σχεδόν 10.000 ομογενείς τίμησαν την «Ημέρα της Αυστραλίας» σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων σε συνεργασία με τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «3ΧΥ» στο παραθαλάσσιο πάρκο Mornington Peninsula, έξω από τη Μελβούρνη

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=