ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Η Άννα Πάππας επικεφαλής του συνδέσμου των γκαλερί

αυστραλία-η-άννα-πάππας-επικεφαλής-το-49179

Η ομογενής γκαλερίστα Άννα Πάππας, που έχει αγκαλιάσει όλες τις μορφές της τέχνης, εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Πινακοθηκών της Αυστραλίας (Australian Commercial Galleries Association).

H θέση αυτή είναι τόσο τιμητική όσο και υπεύθυνη – δεδομένου ότι οι γκαλερί-μέλη του οργανισμού είναι από τις πιο αξιόλογες της Αυστραλίας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι η «φωνή» των γκαλερί και των δημιουργών σύγχρονης τέχνης τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ο ρόλος του είναι να στηρίζει και να προωθεί γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες, διευρύνοντας την αυστραλιανή αγορά τέχνης.

Ο ACGA ιδρύθηκε το 1976 και τα μέλη του έχουν παίξει πρωταρχικό ρόλο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης στην Αυστραλία, με κορωνίδα των δραστηριοτήτων του την καθιέρωση του «Melbourne Art Fair», που θεωρείται η κορυφαία επίδειξη τέχνης σε όλη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Το επόμενο Φεστιβάλ Τέχνης της Μελβούρνης θα γίνει στη Σιγκαπούρη το διάστημα 23-27 Ιανουαρίου, όπου θα προΐσταται και η νέα πρόεδρος του οργανισμού.

Η ομογενής Άννα Πάππας δήλωσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της σύγχρονης αυστραλιανής τέχνης, η οποία πρέπει να τονιστεί ότι ξεχωρίζει, επιδεικνύοντας τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Σ’ αυτό, δεν αποκλείεται να παίζει ρόλο το ότι η Αυστραλία είναι απομονωμένη σχετικά. Δεν έχει, όμως, να ζηλέψει τίποτε από τον υπόλοιπο κόσμο στον χώρο της σύγχρονης τέχνης, καθώς δεν υστερεί στο ελάχιστο. Έχουμε καταπληκτικούς καλλιτέχνες, και μια από τις ευθύνες μας ως οργανισμού είναι να “εκπαιδεύσουμε” και να “διαφωτίσουμε” τους συλλέκτες».

Η ιδιαιτερότητα του ACGA έγκειται στο ότι η σύγχρονη τέχνη που προωθεί μέσω των γκαλερί-μελών είναι δημιουργών που ζουν και είναι ενεργοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου