Αυστραλία: Οι Έλληνες της Τασμανίας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-15, 00:35:29
Αυστραλία: Οι Έλληνες της Τασμανίας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Συγκινητική ήταν η στήριξη των Ελλήνων της Τασμανίας στα θύματα της πύρινης λαίλαπας που εξακολουθεί να πλήττει το νησί, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Χόμπαρτ Γιάννη Φωτάκη, οι ομογενείς έσπευσαν να βοηθήσουν τους πληγέντες με κάθε δυνατό τρόπο.

«Άλλοι μετέφεραν με τα σκάφη τους τα θύματα μακριά από την πύρινη κόλαση, άλλοι συνέβαλαν εθελοντικά στην πυρόσβεση και πολλοί προσέφεραν χρήματα, ρούχα και τρόφιμα» ανέφερε ο κ. Φωτάκης.

Ο ίδιος είπε πως στην Τασμανία ζουν περίπου πέντε χιλιάδες Έλληνες, πολλοί από τους οποίους είχαν ιδιοκτησίες στην περιοχή όπου ξέσπασαν οι φωτιές. Σημείωσε, πάντως, ότι μεταξύ αυτών που έχασαν τις περιουσίες τους δεν έχουν αναφερθεί ομογενείς.

«Η ελληνική κοινότητα συνεργάζεται στενά με τις τοπικές Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια» προσέθεσε ο κ. Φωτάκης.

Η ελληνική κοινότητα του Χόμπαρτ διέθεσε, επίσης, την αίθουσά της στα συνεργεία διάσωσης για την προσωρινή ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=