Ομογενής ποδηλάτης διέσχισε την αφιλόξενη Κόκκινη Έρημο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-20, 03:22:58
Ομογενής ποδηλάτης διέσχισε την αφιλόξενη Κόκκινη Έρημο


Ομογενής ποδηλάτης διέσχισε 590 χιλιόμετρα μέσα σε μια από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του κόσμου και σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους 45 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την υπηρεσία των Ιπτάμενων Ιατρών (Royal Flying Doctor).

Πρόκειται για τον Τέρι Φλάσκο, ο οποίος με τη συνεργασία Ελλήνων του Σίδνεϊ συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και πραγματοποίησε έναν μοναδικό άθλο.

Η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στην Κεντρική Αυστραλία και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της! Ελάχιστοι είναι αυτοί που την έχουν διασχίσει με ποδήλατο και ένας απ’ αυτούς ο Τέρις Φλάσκος.

Με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη. Άνυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία.

 

Zougla.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=