ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ενορίες της Αυστραλίας κάνουν έρανο για τους Έλληνες

οι-ενορίες-της-αυστραλίας-κάνουν-έραν-275358

Στη διενέργεια παναυστραλιανού εράνου, προκειμένου να αποσταλεί ενίσχυση στους δοκιμαζόμενους από την κρίση Έλληνες, προχωρεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιουνίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που απέστειλε ήδη σχετική εγκύκλιο προς όλες τις ενορίες – κοινότητες της χώρας.

«Με τον τρόπο αυτόν βεβαίως δεν προσφέρουμε ιδιαίτερα μεγάλη βοήθεια, όσα χρήματα κι αν συγκεντρωθούν μ’ αυτόν τον τρόπον. Εκδηλώνουμε, όμως, έτσι την αλληλεγγύη μας και παρηγορούμε για λίγο τα θύματα της συμφοράς. Τώρα που, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα συμβαίνουν τραγικά πράγματα σε στερήσεις ηλικιωμένων, παιδιών και γενικώς εν ανάγκαις συνανθρώπων μας, θα ήταν περίεργο, αν δεν κάναμε κάποιον έρανο, όπως εκάμαμε για τόσους και τόσους ξένους, ενώ στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για ομοεθνείς και ομοδόξους αδελφού μας».

Ο κ. Στυλιανός καλεί και τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες να προσφέρουν και από τα ταμεία τους, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως με τη συνεισφορά της ομογένειας θα συγκεντρωθεί την Κυριακή ένα σημαντικό ποσό, που θα αποσταλεί αμέσως στην Εκκλησία της Ελλάδος, για να διατεθεί κυρίως στην ενίσχυση του έργου των συσσιτίων ανά την Ελλάδα.

«Τα χρήματα θα αποσταλούν εις τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμον και την περί Αυτόν Αγίαν Σύνοδον διά να τα χρησιμοποιήσουν εις το εν λόγω φιλανθρωπικόν των έργον (ενδεχομένως εις τα συσσίτια!)».

Στο μεταξύ, και η Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία, μια παγκόσμια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από Έλληνες νέους της Διασποράς με έδρα τη Μελβούρνη, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει μια εκστρατεία – έρανο για την ενίσχυση ελληνικών οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όλοι οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά φαγητού και αναγκαίων οικιακών αγαθών για ελληνικές οικογένειες που τους μαστίζει η ανεργία και έχουν πρόβλημα σίτισης, όπως σημειώνεται.

Η Ελληνική Δημοκρατική Πρωτοβουλία έχει έρθει σε επαφή και θα συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ.GR.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου