ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Γέιλ θα σπουδάσει ο 17χρονος Έλληνας “Αϊνστάιν”

στο-γέιλ-θα-σπουδάσει-ο-17χρονος-έλληνας-297778

Με ένα χρυσό μετάλλιο μαθηματικών στο στήθος και την υποτροφία από κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο στην τσέπη, ο Αλέξανδρος Μουσάτοβ έχει κάθε λόγο να κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Ο 17χρονος μαθητής από το 4ο Λύκειο Αχαρνών πρώτευσε στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Τουρκίας και πλέον προετοιμάζεται για την παγκόσμια διοργάνωση, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Αργεντινή. Εναν μήνα αργότερα, θα πάρει το αεροπλάνο με προορισμό το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου τον περιμένει το τμήμα Φυσικής του φημισμένου Πανεπιστημίου Γέιλ!

«Χάρηκα πολύ αλλά τώρα ελαφρώς μου έχει περάσει, γιατί σκέφτομαι ότι πρέπει να αντεπεξέλθω ανάλογα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει το καλοκαίρι» δηλώνει ο ευφυής έφηβος για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε στην Αττάλεια της Τουρκίας.Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους έξι μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη σημαντική αυτή διοργάνωση και κατόρθωσε να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε εκατό και πλέον άριστους μαθητές από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν παράγει μόνον… ελλείμματα και μνημόνια αλλά και εξαιρετικά μυαλά, τα οποία οφείλει να αξιοποιήσει.

Ο Αλέξανδρος πάντως βλέπει το μέλλον του στο εξωτερικό.Ως μαθητής της Γ’ Λυκείου θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες ημέρες, αλλά ουσιαστικά μόνο για το απολυτήριο.Και αυτό διότι έχει ήδη γίνει δεκτός όχι από ένα ή από δύο αλλά από πέντε πανεπιστήμια του εξωτερικού! Συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες έκανε αιτήσεις στο Γέιλ, το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, το Κορνέλ, το Κέιμπριτζ, το Ιμπίρια αλλά και άλλα τέσσερα γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας.Τα μισά από αυτά τον δέχθηκαν.Ο ίδιος αποφάσισε να σπουδάσει στο Γέιλ, το οποίο του προσέφερε μάλιστα και υποτροφία για να τον δεχθεί στους κόλπους του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου