ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έλληνας ομογενής χαρίζει την επιχείρηση του σε ανέργους!

έλληνας-ομογενής-χαρίζει-την-επιχείρ-313208

Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και ο καλός Σαμαρείτης ακούει στο όνομα Άθα Ματσάκος.

Όπως έγινε γνωστό ο ομογενής από την Αυστραλία με καταγωγή από την Κατερίνη αποφάσισε να χαρίσει την επιχείρηση του, η οποία αξίζει πάνω από 150.000 δολάρια σε άνεργο που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα!

Πρόκειται για συνεργείο επιδιόρθωσης αυτοκινήτων και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Όπως υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξη του μόλις δημοσιοποίησε την προσφορά του στην εφημερίδα «Herald Sun» δέχτηκε πάνω από 500 τηλεφωνήματα.

«Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. Εκείνο που τους λέω είναι να έρθουν να δουν τον χώρο, να εξακριβώσω κι εγώ αν ξέρουν τη δουλειά, αν πράγματι έχουν ανάγκη βοήθειας και αν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε χωριό» λέει, ενώ τονίζει ότι το μέρος που είναι το συνεργείο «είναι ιδανικό μέρος για έναν οικογενειάρχη που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του σ’ ένα ωραίο περιβάλλον, μακριά από το θόρυβο της πόλης και το άγχος που προκαλεί συχνά η πολυκοσμία, χωρίς, στην ουσία, να τους λείψει τίποτε. Προσωπικά, αυτόν τον τόπο δεν θα τον άλλαζα με κανέναν».

Όσο για το πώς πήρε την απόφαση λέει ότι «είναι η μεγαλύτερη απόλαυση να μπορείς να δίνεις χαρά στον άνθρωπο. Ανακούφιση και χαρά. Αυτά τα δύο μαζί με τον βασικό παράγοντα της αγάπης για τον άνθρωπο, νομίζω ότι καθορίζουν και το νόημα της ζωής», ενώ αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ασχολείται και με την διοργάνωση ενός από τα γνωστότερα φεστιβάλ της χώρας, το Camperdown Cruise.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ένα άτομο που να ξέρει τη δουλειά και να αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Να τον νιώσει δικό του. Είμαι διατεθειμένος να μείνω τρεις μήνες μαζί του, μέχρι να συνηθίσει, να τον συστήσω στην εδώ τοπική κοινωνία και να τον βοηθήσω να σταθεί στα πόδια του. Αν είναι οικογενειάρχης, ακόμη καλύτερα. Θα λύσει το πρόβλημά του γιατί η επιχείρηση αποφέρει αρκετά κέρδη, ώστε να του εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Τα σχολεία εδώ είναι πολύ καλά, υπάρχουν όλες οι ευκολίες σχεδόν για όλα τα σπορ, οπότε το βέβαιο είναι ότι ο τόπος προσφέρεται για οικογενειακή ζωή»,καταλήγει.

Ο κ. Ματσάκος εξηγεί ότι δεν είναι πάμπλουτος, αλλά δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τα βασικά για να είναι ευτυχισμένος…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου