ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα

ο-πρώτος-έλληνας-που-θα-πάει-στο-διάστη-316300

Κατάγεται από τη Μεσσηνία αλλά ζούσε για χρόνια στην Μελβούρνη. Αγαπάει την Ελλάδα και την επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Ήταν μπουζουξής και τώρα… πολυεκατομμυριούχος!

Ο λόγος για τον Νίκο Χαλικόπουλο ο οποίος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος. Βέβαια η φιλοδοξία του στοίχισε κάτι παραπάνω… αφού κατέβαλε πρώτα για ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Το ταξίδι στο διάστημα δεν είναι απλή υπόθεση! Εκτός του ότι κοστίζει χρειάστηκε επίσης να εκπαιδευτεί στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί πολλά χρόνια και να περάσει εξονυχιστικά τεστ για να είναι έτοιμος γι αυτό το εγχείρημα.

Φέτος, λέει, πως έφτασε η μεγάλη στιγμή, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο… φεγγάρι!

Γενικά θεωρείται αρκετά τολμηρός αφού έχει δοκιμάσει έως τώρα αρκετές προκλήσεις στη ζωή του. Έχει ανέβει στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου, έχει βυθιστεί με υποβρύχια σε ωκεανούς, έχει ζήσει τις πιο άγριες καταιγίδες και για όλα αυτά φυσικά έχει αποδείξεις… αφού τα καταγράφει όλα σε βίντεο και φωτογραφίες.

‘Όταν δεν ασχολείται με όλα αυτά, ο Νίκος Χαλικόπουλος συμβουλεύει φιλόδοξους επιχειρηματίες για το πώς μπορούν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι. Διαθέτει σήμερα δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει ότι έχει συμβουλεύσει πάνω από 300.000 ανθρώπους του πλανήτη πώς να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.

Έως τώρα έχει ζήσει ένα «περιπετειώδες παραμύθι». Πάντως η μεγαλύτερη ικανοποίησή του ήταν όταν κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο και είδε το κουφάρι του Τιτανικού «μαζί με το οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα όνειρα» όπως λέει.

Ο Νικ Χάλικ ή Χαλικόπουλος δηλώνει πως δεν γεννήθηκε πλούσιος., αλλά είχε βάλει στόχο από μικρός να είναι πρώτος σε όλα. «Γεννήθηκα όμως πλούσιος σε προοπτικές και τις αξιοποιώ» λέει. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μεσσηνία και η φτώχεια τούς υποχρέωσε να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Από έφηβος λάτρευε την ελληνική μουσική και έπαιζε μπουζούκι σε ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης. Στα 17 του είχε αποταμιεύσει 30.000 δολάρια από τα δίδακτρα που μάζευε μαθαίνοντας άλλους νέους μουσική. Στα 18 του αισθάνθηκε να τον «πνίγει» η… μικρή Αυστραλία και μετανάστευσε στο Λος Αντζελες, όπου βρήκε «πρόσφορο έδαφος» για να καλλιεργήσει τα μουσικά και επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα. Εμφανιζόταν σε κέντρα, όπου έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα τα βράδια, ενώ έκανε επενδύσεις την ημέρα!

«Ημουν οκτώ ετών», είπε , «όταν ετοίμασα έναν κατάλογο με δέκα βασικές επιθυμίες μου. Τις περισσότερες τις πραγματοποίησα και ήταν όλες συγκλονιστικές: έζησα με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, έτρεξα με ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας και πήγα στην Ανταρκτική».

Από 4 ετών ένα από τα όνειρά του ήταν να γίνει αστροναύτης και από ότι φαίνεται η επιθυμία του θα γίνει για ακόμη μία φορά πραγματικότητα!

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου