Κορυφαία διάκριση για τον ομογενή ζωγράφο Μιχάλη Ζάβρο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-17, 03:17:32
Κορυφαία διάκριση για τον ομογενή ζωγράφο Μιχάλη Ζάβρο

Άλλη μια σημαντικότατη διάκριση για τον πολυβραβευμένο ομογενή ζωγράφο Μιχάλη Ζάβρο ήρθε τη Μ. Παρασκευή. Αυτή τη φορά, κέρδισε το πρώτο βραβείο Bulgari Art Award που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 80.000 δολαρίων. Τα χρήματα θα διατεθούν για να αγοράσει έργα του η Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, αλλά και για να μεταβεί ο ίδιος στην Ιταλία και να δημιουργήσει νέα έργα.

Πατέρας τριών παιδιών, ο Μιχάλης Ζάβρος έχει δει έργα του να κοσμούν την εθνική πινακοθήκη της Αυστραλίας αλλά και τις κορυφαίες γκαλερί της χώρας.

To 2010, ο ελληνικής καταγωγής ζωγράφος είχε λάβει το πρώτο βραβείο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πορτρέτων «Doug Moran National Portrait Prize», στην Αυστραλία.

Το έργο του Μιχάλη Ζάβρου με τίτλο «Η Φοίβη είναι νεκρή / Mc Queen» αναπαριστά με ρεαλιστικό τρόπο την πεντάχρονη κόρη του ζωγράφου, η οποία παριστάνει τη νεκρή, τυλιγμένη μ’ ένα μαύρο μαντίλι, με νεκροκεφαλές του Αμερικανού σχεδιαστή Alexander McQueen.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ζωγράφο, το έργο εκφράζει τον φόβο του για τα παιδιά του και ιδίως για το ενδεχόμενο να τους συμβεί κάτι κακό. Το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε μεταξύ 35 πορτρέτων που συμμετείχαν στην τελική επιλογή και το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο Μιχάλης Ζάβρος είναι από τους πλέον γνωστούς νέους ζωγράφους της Αυστραλίας και το έργο του εμπνέεται συχνά από την ελληνική μυθολογία και τον σύγχρονο κόσμο της μόδας.

Ζοugla.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=