Κλείνουν ελληνικά σχολεία στη Γερμανία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-05, 18:57:43
Κλείνουν ελληνικά σχολεία στη Γερμανία

 Σε αναταραχή βρίσκονται οι ομογενείς της Γερμανίας, μετά την απόφαση της Ελλαδας να αναστείλει – κατά πάσα… πιθανότητα του χρόνου – τη λειτουργεία των ελληνικών σχολείων στη χώρα.Όπως δήλωσε στο Βήμα 99,5 ένας μαθητής, μετανάστης τρίτης γενιάς, δεν τους έχουν ενημερώσει για το λόγο για το οποίο κλείνουν τα σχολεία.Ο Δημήτρης ανέφερε ότι μόνο στο Μόναχο υπάρχουν 9 δημοτικά, 2 γυμνάσια και 2 λύκεια, με συνολικούς μαθητές 3.000-4.000.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου, από την πλευρά του, ανέφερε ότι όταν η Φ. Γεννηματά ήταν ακόμα στο υπουργείο Παιδείας πέρασε ένα νόμο στη Βουλή, που προέβλεπε ότι τα ελληνικά σχολεία δεν θα δέχονται άλλους μαθητές, με αποτέλεσμα μετά από δύο-τρία χρόνια να κλείσουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει μεγάλες μειώσεις στο κόστος λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι στην κάλυψη των εξόδων συμμετέχουν και οι γονείς.Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι το ελληνικό κράτος έχει σταματήσει την αποστολή βιβλίων.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=