ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Σχέδιο για απομάκρυνση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

ουκρανία-σχέδιο-για-απομάκρυνση-των-ε-132714

Πήγες από το προξενείο λένε πως το σχέδιο πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλές για να ξεκινήσει η διαδικασία

Συναγερμός έχει σημάνει και για τους Έλληνες που μένουν στη Μαριούπολη μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ετοιμάζεται το σχέδιο εκκένωσης των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη, στην οποία νωρίτερα υπήρξαν σποραδικά χτυπήματα από ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης ήδη τρία άτομα σκοτώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πήγες από το προξενείο λένε πως το σχέδιο πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλές για να ξεκινήσει η διαδικασία .

Προς το παρόν συλλέγονται στοιχεία πολιτών που επιθυμούν να φύγουν και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες για την ασφαλή μεταφορά τους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο της Μαριούπολης, Μπόιτσενκο Βαντίμ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης η κατάσταση εντός της πόλης είναι ελεγχόμενοι και κανένας δεν έχει φύγει. «Δεν θα υποκύψουμε στον πανικό, είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε», είπε.

Ανέφερες ότι έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά εννέα σπίτια έχουν έχουν τραυματιστεί έξι άτομα, αναμεσά τους παιδιά. Όπως ανάφερε ο δήμαρχος τρεις πολίτες σκοτώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Όπως είπε το λιμάνι είναι απόλυτα προστατευμένο από τη ρωσική απειλή. Οι Ρώσοι σημειώνει πως μπορεί να επιτεθούν από την θάλασσα ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο πάντα, εκκενώνεται το χωριό Σαρτάνα, στο οποίο επίσης ζουν αρκετοί Έλληνες.

Σημειώνεται πάντως ότι τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και άλλες βασικές υποδομές στη Μαριούπολη θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Γιάννης Χαραμίδης

Αποστολή στην Ουκρανία

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου