ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραβείο για Έλληνα πιανίστα στη Γερμανία

βραβείο-για-έλληνα-πιανίστα-στη-γερμα-347895

Ο νεαρός Έλληνας πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης απέσπασε το 2ο βραβείο, ανάμεσα σε 52 πιανίστες από την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου, που διεξήχθη από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Μαρτίου στη Βρέμη Γερμανίας.

Στον τελικό, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης ερμήνευσε το πρώτο κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι με την ορχήστρα της Βρέμης, μία εμφάνιση την οποία ηχογραφεί αυτές τις ημέρες στη Γερμανία. Ο μουσικός διαγωνισμός μεταδόθηκε απευθείας από ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, ενώ μέσω Διαδικτύου απόλαυσαν την ερμηνεία του συγγενείς και φίλοι, που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε το 1991 και είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης, Τέχνης. Επίσης, είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και σπουδάζει στη Γαλλία καλλιτεχνική τελειοποίηση στο πιάνο. Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Πανηγυρική Συνεδρίαση τον Δεκέμβριο του 2011, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους πιανίστες που διεξήχθη το 2010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου