ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Κανένας πολιτικός διασυρμός δεν κλονίζει την ελληνικότητά μας»

κανένας-πολιτικός-διασυρμός-δεν-κλο-352489

Το συνολικό λογοτεχνικό έργο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη – Αργύρη, που ζει και εργάζεται στον Καναδά, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο οίκημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αντίποδες».

Το ακροατήριο γνώρισε τη συγγραφέα και το έργο της μέσα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ακαδημαϊκού Αθανάσιου Σπηλιά, ο οποίος μίλησε για «γυμνασμένη πένα» που λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα.

Σημείωσε πως η δημοσιογραφική ιδιότητα της κας Φραγκούλη – Αργύρη έχει θετικές συνέπειες και στο λογοτεχνικό της έργο, καθώς καταπιάνεται με πραγματικές ιστορίες, τις οποίες «αναδεικνύει σε άρτια, από κάθε άποψη, λογοτεχνικά έργα».

Η συγγραφέας «πέρασε» τη συγκίνησή της στο κοινό και κάλεσε τους ομογενείς να μη λησμονήσουν το χρέος τους προς την Ελλάδα.

«Κανένας πολιτικός διασυρμός δεν θα κλονίσει την ελληνικότητά μας. Πρέπει να περάσει στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν είναι νόστος, είναι ανάγκη για την πατρίδα» τόνισε.

Η κα Φραγκούλη – Αργύρη σημείωσε πως κουβαλά «ατόφια και γνήσια» μέσα της την Ελλάδα κι έτσι τη μεταφέρει ως κύτταρο της ύπαρξής της: «Δεν χρειάζεται να προσποιηθώ για να περιγράψω την πατρίδα μου, μου βγαίνει αβίαστα με μια απόλυτη φυσικότητα κάθε περιγραφή τόπου, χαρακτήρα, νοοτροπίας. Ίσως αυτή η αμιγής ελληνική ταυτότητα της γραφής μου κάνει τα μυθιστορήματά μου δημοφιλή στην πατρίδα» είπε.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του φεστιβάλ «Αντίποδες», Λεωνίδας Βλαχάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ανάδειξη των πνευματικών δημιουργιών των αποδήμων είναι ένας από τους στόχους της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, υπογράμμισε την ανάγκη «να στηθούν πνευματικές γέφυρες μεταξύ της ομογένειας της Αυστραλίας και του Καναδά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου