ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Ορθόδοξο σχολείο στη Σιέρρα Λεόνε

εγκαινιάστηκε-το-πρώτο-ορθόδοξο-σχολ-359022

Τα εγκαίνια του πρώτου Ορθόδοξου σχολείου στη Σιέρρα Λεόνε, που αναγεννιέται μέσα από τα συντρίμμια του εμφύλιου πολέμου, τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’. Το σχολείο έχει ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

Εκεί τον υποδέχθηκαν, με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα, οι 1.800 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο. Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, που φρόντισε για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και του Σχολείου.

Συνεχάρη, επίσης, την Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό για το έργο τους και ευχήθηκε αυτό το πρότυπο σχολείο να είναι μόνο η αρχή της μεγάλης προσφοράς της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην εκπαίδευση των νέων της Σιέρρα Λεόνε.

Ακολούθως, τα παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα και προσέφεραν συμβολικά δώρα στον Πατριάρχη. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, φανερά συγκινημένος, παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις των παιδιών και στην συνέχεια τους μοίρασε γραφική ύλη.

Κατά την παραμονή του στη Σιέρρα Λεόνε ο Πατριάρχης εγκαινίασε, επίσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Επισκοπής και την Δημοσιογραφική Σχολή, που είναι και η πρώτη της χώρας. Είχε, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα Ανατολικής Αφρικής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιοχή και ιδίως την «μάστιγα» του AIDS και την ελονοσία.

Στην πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα και τα εκατοντάδες παιδιά, ο Μακαριώτατος κάλεσε όλους να ξεχάσουν τον διχασμό και τις τραγικές συνέπειες του εμφύλιου πολέμου και να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και πολλή αγάπη για τον Θεό και για τον συνάνθρωπο.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου