Πρώτο βραβείο σε ομογενή σκηνοθέτιδα από τους κορυφαίους του αυστραλιανού κινηματογράφου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 15:49:51
Πρώτο βραβείο σε ομογενή σκηνοθέτιδα από τους κορυφαίους του αυστραλιανού κινηματογράφου

Ομογενής σκηνοθέτιδα, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε γραφτεί το ταμείο ανεργίας, είναι η παραλήπτρια του πρώτου βραβείου στο φετινό αυστραλιανό φεστιβάλ ταινιών μικρoύ μήκους Tropfest.

Πρόκειται για την Αλήθεια Jones, η οποία απέσπασε την πρωτιά για την κωμωδία της <>, σε ελεύθερη μετάφραση, <<Το κιόσκι με τις λεμονάδες>>.

<<Το έργο αφορά έναν νεαρό και τον παππού του, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν λεμονάδες, αλλά σκοντάφτουν στην αυταρχική συμπεριφορά ενός γείτονά τους, ο οποίος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και τους καταδιώκει>>, εξήγησε η βραβευθείσα, μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή για τα βραβεία αποτελούνταν από κορυφαία κινηματογραφικά ονόματα της Αυστραλίας, όπως Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Nicole Kidman, Toni Colette κ.ά. που έπρεπε να αξιολογήσουν φέτος πάνω από 700 υποψηφιότητες.

Η ομογενής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση και συγκίνησή της για το βραβείο.

<<Ένοιωσα πολύ ταπεινή και “μικρή” που πήρα το βραβείο από τα χέρια του Geoffrey Rush και της Cate Blanchett. Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το γεγονός>>, δήλωσε στην ραδιοφωνική συνέντευξή της, σημειώνοντας ότι τώρα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική της σταδιοδρομία.

Ερωτηθείσα εάν αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζει να μεταπηδήσει από τις μικρού, στις μεγάλου μήκους ταινίες, απάντησε: <<Έχω κιόλας πέντε έτοιμες (σ.σ. τα σενάρια) για να ξεκινήσω>>.

Το πρώτο βραβείο που έλαβε συνοδεύεται από χρηματική αμοιβή .000, αεροπορικό ταξίδι στο Λος ‘Αντζελες για γνωριμία με κινηματογραφικούς παράγοντες και μια εικονοληπτική μηχανή αξίας .000. Μεγάλο μέρος της αμοιβής της, όπως δήλωσε θα το δώσει στους συνεργάτες της, που την βοήθησαν στην παραγωγή του βραβευμένου πλέον έργου τους.

Εκτός από σκηνοθέτιδα είναι συγγραφέας, ηθοποιός και χορογράφος. Μία άλλη ταινία της, επίσης μικρού μήκους, με τίτλο When the Wind Changes είχε προβληθεί στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης το 2010. Έκτοτε έχει αποσπάσει βραβείο IF για το Καλύτερο Μικρό Φιλμ (2011) και άλλες διακρίσεις (μεταξύ αυτών το Βραβείο Κοινού (Audience Choice) στο Flickerfest και St Kilda Film Festival, όπου επίσης έλαβε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας). Επί πλέον το ίδιο έργο, προβλήθηκε σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Ζυρίχη, Πράγα, Beverly Hills, St Louis, Βρισβάνη, Νέα Υόρκη και αλλού).

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=