ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Έλληνας ντελίβερι… του Λευκού Οίκου

ο-έλληνας-ντελίβερι-του-λευκού-οίκου-367107

Για μία μερίδα μουσακά, παστίτσιο, γεμιστά ή αρνί οι πελάτες του είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για αρκετή ώρα στην ουρά που καθημερινά δημιουργείται μέσα και έξω από το μαγειρείο του, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ουάσινγκτον.

Τις ελληνικές συνταγές του έχουν δοκιμάσει μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αλλά και ο πρώην πρόεδρος, Τζορτζ Μπους.

Μάλιστα, για να τον ευχαριστήσουν για τις νόστιμες και καλομαγειρεμένες λιχουδιές του, του έστειλαν από μία φωτογραφία τους με τις καλύτερες ευχές και την υπογραφή τους, που κοσμούν έναν από τους τοίχους του «Greek Deli».

Ο κ. Κώστας Φωστιέρης δεν είναι ένας ακόμη μάγειρας από την Ελλάδα που κατάφερε να στήσει με επιτυχία τη δική του επιχείρηση στην καρδιά της Ουάσινγκτον. Η διαφορά του από τους υπόλοιπους είναι ότι εκείνος απέδειξε πως η ελληνική κουζίνα μπορεί άνετα να γίνει μόδα ανάμεσα στους πολιτικούς και τους οικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ. Τον προτιμούν μέχρι και τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μπορεί να μην έχουν αποφασίσει με τα στελέχη τους τι ακριβώς θα γίνει με το «κούρεμα» του χρέους (PSI) στη χώρα μας, γνωρίζουν όμως πολύ καλά πολλά από τα φαγητά του Costas, όπως συνηθίζουν να τον φωνάζουν.

«Σχεδόν ολόκληρη η Ουάσινγκτον περνά καθημερινά από εδώ» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Κώστας Φωστιέρης, ο οποίος βρίσκεται στο μαγαζί από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία των πιάτων που μαγειρεύει. «Ξεκινάμε από πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους πελάτες μας. Τραπέζια δεν έχουμε, γι’ αυτό και όσοι έρχονται παίρνουν φαγητό σε πακέτο».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου