Έργο Έλληνα καλλιτέχνη σε μουσείο της Ουάσιγκτον

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-14, 21:54:14
Έργο Έλληνα καλλιτέχνη σε μουσείο της Ουάσιγκτον

Ένας Έλληνας καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πρωτότυπο έργο του στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το Νίκο Φλώρο, ο οποίος κατασκεύασε με τέσσερις χιλιάδες κουτάκια αναψυκτικών,και τρία χρόνια εργασίας, προκειμένου να φτιάξει  το  γλυπτό νυφικό που φορούσε η  Γκρέις Κέλι, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ.

Το έργο, που έχει διαστάσεις 1,87 x 1,5 μέτρα, ενώ μόνο η ουρά του φτάνει τα πέντε μέτρα. Το εν λόγω έργο  φιλοξενείται στο «Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες» μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένο στην πριγκίπισσα Γκρέις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από το θάνατό της, καθώς και μέσα στα πλαίσια της 25η επετείου του εν λόγω μουσείου. Η παρουσίαση του νυφικού έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έφερε τον τίτλο: «Μια βραδιά στο Μόντε Κάρλο» και συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη του Κογκρέσου, διπλωμάτες, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης και πολλοί άλλοι.

Ο Νίκος Φλώρος έχει παρουσιάσει σε Αμερική και Ευρώπη παρόμοια δημιουργήματά του με κοστούμια από ρόλους σε όπερα της Μαρίας Κάλλας. Για το είδος της τέχνης του, δηλαδή της μετατροπής του αλουμινίου σε «ύφασμα», διακρίθηκε σε πολλές χώρες και του απονεμήθηκε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε εικαστικές τέχνες στο Παρίσι, ενώ από το 1999 ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη. Τα γλυπτά του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, ενώ έχει λάβει αρκετές διακρίσεις και βραβεία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=