ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικές ώρες για τους Έλληνες της Σμύρνης μετά τον φονικό σεισμό

δραματικές-ώρες-για-τους-έλληνες-της-σ-830117

Οι Έλληνες κάτοικοι της Σμύρνης μίλησαν στο MEGA για τα δευτερόλεπτα του καταστροφικού σεισμού.

Στην πόλη κατοικούν 200 Έλληνες, κανείς ωστόσο δεν έχει τραυματιστεί. Όμως συντρίμμια υπάρχουν παντού. Μπορνόβα, Κορδελιό και Μπαϊρακλί έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές.

Κάποιοι από τους Έλληνες της Σμύρνης βρήκαν καταφύγιο στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ο οποίος δεν υπέστη παρά μικροζημιές.

«Είμαστε στην Αγία Φωτεινή στην εκκλησία, δεν έχουμε καμία ζημιά ευτυχώς στην εκκλησία. Δεν ξέρω αν θα τολμήσω να μπω στο σπίτι απόψε» ανέφερε η Θεοδώρα Χατζούδη, κάτοικος Σμύρνης.

Ακόμα και 2 ώρες αργότερα, σεισμικές δονήσεις εντάσεων 4 και 4,5 Ρίχτερ ταρακουνούσαν την περιοχή. Ο ελληνόφωνος δημοσιογράφος Σουλεϊμαν Γκεντζέλ φοβάται για τα χειρότερα ως προς τον αριθμό των νεκρών.

«Κουνιέμαι πάρα πολύ και ακόμα συνεχίζει. Κατά την γνώμη μου γιατί έχω δει δυο βίντεο που έπεφταν δύο πολυκατοικίες και νομίζω ότι περίπου μπορεί να είναι περίπου 50 με 60 οι νεκροί. Και ακόμα δεν ξέρουμε πως μπορεί να είναι τα πράγματα στα χωριά» υπογράμμισε.

Η κυρία Αθηνά Σαμόγλου από την Μπουρνόβα, αν και ήταν στον κήπο της τη στιγμή του σεισμού, εξομολογείται ότι πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει τόσο έντονη δόνηση.

«Πάρα πολύ τρομάξαμε. Κάπου 13-15 δευτερόλεπτα δεν σταμάτησε και ήταν πάρα πολύ ισχυρός. Φοβηθήκαμε, τι να σου πω. Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νιώσει έναν σεισμό τόσο ισχυρό. Στο Μπαϊρακλί έχουν καταρρεύσει πολλά κτήρια, σπίτια, πολυκατοικίες. Έχουνε μεγάλες ζημιές» πρόσθεσε, μιλώντας στο MEGA.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου