ΔΙΕΘΝΗ

Ομογενείς μετά την επίθεση στη Νίκαια: Φοβόμαστε μη ζήσουμε καταστάσεις 2015

ομογενείς-μετά-την-επίθεση-στη-νίκαια-830606

Στο πένθος και τον φόβο έχει βυθιστεί από το πρωί της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου, η γαλλική κοινωνία, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση που συνέβη στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ στην πόλη της Νίκαιας, όταν ένας 21χρονος Τυνήσιος φανατικός ισλαμιστής δολοφόνησε εν ψυχρώ με μαχαίρι τρεις ανθρώπους, αποκεφαλίζοντας, μάλιστα, μια γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο.

Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην πόλη της Νίκαιας μίλησαν στο Open για την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασαν τον φόβο που έχει κατακλύσει την τοπική κοινωνία. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και ειλικρινά δεν έχουμε λόγια. Ο αποκεφαλισμός μας πάει πολύ πίσω στην ιστορία και δη εμάς του Έλληνες», δηλώνει η Αναστασία Μανδραβέλη, κάτοικος της πόλης.

Από την πλευρά του ο ιερέας του ορθόδοξου ναού, κοντά στον τόπο της αιματηρής επίθεσης, Μιχάλης Σεληνιωτάκης τονίζει: «Είμαστε σε ετοιμότητα, είμαστε σε μικρή απόσταση. Ήδη έχουμε λάβει μέτρα και υπάρχει εδώ κινητικότητα και παρουσία της Αστυνομίας στο δικό μας ναό και περιπολεί. Λάβαμε και επιπλέον μέτρα με ασφάλεια στην πόρτα σε περίπτωση που κάτι χρειαστεί», ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την μεγάλη ανησυχία των ανθρώπων της πόλης και ιδιαίτερα των ομογενών: «Προβληματιζόμαστε και ανησυχούμε, φοβάμαι μη ζήσουμε νέες καταστάσεις του 2015. Βλέποντας τη διένεξη μεταξύ Ερντογάν και Μακρόν και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είμαστε ανήσυχοι».

Ο διεθνής αθλητής του πόλο που κατοικεί και αγωνίζεται στη Νίκαια, Νίκος Γαρδίκας, δηλώνει στο Open: «Ημασταν στην προπόνηση σήμερα. Δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Ακούγαμε διάφορες σειρήνες περιπολικών έξω από την πισίνα, πολλή κίνηση από την Αστυνομία και βγαίνοντας από την προπόνηση ενημερωθήκαμε από τους ανθρώπους της ομάδας ότι είχε γίνει μια τρομοκρατική επίθεση στην κεντρική εκκλησία και υπήρχαν τραυματίες και τρεις νεκροί. Επιπλέον, ο διεθνής πολίστας που αγωνίζεται στη Νις υποστηρίζει, πως «όλες αυτές οι διαφορές που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό μεταξύ Τουρκίας – Γαλλίας έχουν δυναμιτίσει το κλίμα».

Πλέον, ο φόβος για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία είναι μεγάλος, όπως τονίζουν οι Έλληνες ομογενείς. «Ο κόσμος ζει εφιάλτες. Είναι τρομοκρατημένος. Λίγο που έχω βγει έξω και έχω δει τον κόσμο, ανησυχεί πάρα πολύ», αναφέρει ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, Ευαγόρας Μαυρομάτης. «Αυτή τη φορά ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και ζητά οπωσδήποτε μέτρα. Αυτή το φορά ο φόβος είναι εδώ, περισσότερο από την τελευταία φορά», ξεκαθαρίζει.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου