Εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-21, 16:13:51
Εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων και της εορτής των Τριών Ιεραρχών διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, με ειδική εκδήλωση, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος θα απονείμει τα Βραβεία Αριστείας στους μαθητές που αρίστευσαν στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας τον περασμένο Ιούνιο.

Στην τελετή απονομής βραβείων των Τριών Ιεραρχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, κύρια ομιλήτρια θα είναι η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα μαθητών του Ελληνοαμερικανικού Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ, υπό τη διεύθυνση της Αρετής Τζιοβάνου.

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, η ενορία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, όπου θα επιδοθεί το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς στον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Πήτερ Πάππα.

Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου), ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, θα προεξάρχει Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, ενώ το βράδυ η Αρχιεπισκοπή θα παρουσιάσει ειδική εκδήλωση, σε συνδυασμό με την έκθεση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης «Μετάβαση προς το Χριστιανισμό: Τέχνη της ύστερης αρχαιότητος από τον 3ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των εκθεμάτων, διάλεξη του κοσμήτορα του Ελληνικού Κολεγίου, Δρ Δημητρίου Κατού, με θέμα: «Μετάβαση στον Χριστιανισμό: Οι Τρεις Ιεράρχες και η προσαρμογή της κοσμικής εκπαιδεύσεως και του Πολιτισμού».

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και η Αρχιεπισκοπική Βυζαντινή Χορωδία και θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο των Olympic Towers Atrium, 645 Fifth Avenue, NYC.

Zougla.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=