ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μεροκάματο-ρεκόρ για τον Τζεφ Μπέζος: Πόσα δισεκατομμύρια έβγαλε σε μια μέρα

μεροκάματο-ρεκόρ-για-τον-τζεφ-μπέζος-π-766010

Κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε πλουσιότερος σε μία μόλις μέρα ο Τζεφ Μπέζος, κάτι που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ από τη δημιουργία του Δείκτη Bloomberg Billionaires το 2012.

Ο Μπέζος είχε μια πολύ κερδοφόρα Δευτέρα, καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. σημείωσαν άνοδο 7,9% και τώρα έφτασαν το 73%.

Ο Μπέζος, ο 56χρονος ιδρυτής της Amazon και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δει την περιουσία του να μεγαλώνει από 74 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 189,3 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ που φαίνεται να είναι χειρότερη και από το Κραχ.

Άλλοι τιτάνες τεχνολογίας απολαμβάνουν επίσης ένα αυξήσεις στα έσοδά τους, κάτι που οφείλεται εν μέρει στα άτομα που αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι και βοηθούνται από την ώθηση που δίνεται στις αγορές μέσω του διαδικτύου.

Επτά από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη οφείλουν τον πλούτο τους στον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Έλον Μασκ, του οποίου η περιουσία έχει φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook Inc. Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει προσθέσει σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο εισόδημά του μέχρι στιγμής, ακόμη και όταν η εταιρεία ασχολείται με μάρκες που μποϊκοτάρουν διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: Bloomberg

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου