ΔΙΕΘΝΗ

Μάικλ Κράτσιος: Ποιος είναι ο 34χρονος ελληνοαμερικανός που αναλαμβάνει υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

μάικλ-κράτσιος-ποιος-είναι-ο-34χρονος-ε-770805

Ο 34χρονος ελληνοαμερικανός και σύμβουλος του Τραμπ, Μάικλ Κράτσιος, αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε θέματα τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει το “Defense News”, θα αντικαταστήσει τον Μάικ Γκρίφιν, που αποχώρησε από το Πεντάγωνο την προηγούμενη εβδομάδα και θα επιβλέπει τον Οργανισμό Αμυνας Πυραύλων, τον Οργανισμό Προχωρημένων Ερευνητικών Εργων Αμυνας (DARPA), τη Μονάδα Καινοτομίας Αμυνας, τον Οργανισμό Διαστημικής Ανάπτυξης και την επιχείρηση DoD Laboratory.

“Ο Μάικλ είναι ο σωστός άνθρωπος γι’ αυτή τη δουλειά, είμαι ενθουσιασμένος που τον έχουμε στην ομάδα”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ, κάνοντας αναφορά στην εμπειρία που έχει στον συγκεκριμένο τομέα ο 34χρονος ελληνοαμερικανός.

Ποιος είναι ο 34χρονος ελληνοαμερικανός

Ο Μιχαήλ Ιωάννης Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1986 και ήταν Διευθυντής Τεχνολογίας των ΗΠΑ και Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου στο Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου από τον Μάρτιο του 2019.

Λόγω αυτού του ρόλου του, ο Κράτσιος θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς συμβούλους του Προέδρου Τραμπ. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2019, η Γερουσία των ΗΠΑ τον εξέλεξε ομόφωνα τέταρτο Διευθυντή Τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Ο Κράτσιος αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 2008 με πτυχίο πολιτικών επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών. Επίσης ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.

Ενώ φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, ο Κράτσιος ήταν δόκιμος υπάλληλος του γερουσιαστή Lindsey Graham και αρχισυντάκτης και πρόεδρος του Business Today. Μετά από το Princeton εργάστηκε στην Barclays Capital και στο Lyford Group International και αργότερα διετέλεσε Chief Financial Officer της Clarium Capital Management.

Πριν τη συμμετοχή του στην διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου, ο Κράτσιος ήταν Διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως Διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Peter Thiel.

Η παρουσία του στον Λευκό Οίκο

Στο Λευκό Οίκο, ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας τον Ιούνιο του 2017.

Παράλληλα είχε ενεργό ρόλο στις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης ενώ ήταν επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου