ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ενημερώθηκε για τις έρευνες σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού

o-αρχιεπίσκοπος-αυστραλίας-ενημερώθη-26239

Τριήμερη επίσκεψη στη Μελβούρνη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με αφορμή την πρόσκληση που δέχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια και συγκεκριμένα από την επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού κ. Βάσω Αποστολοπούλου, διακεκριμένη ερευνήτρια και πρωτοπόρα στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η κ. Corinne Reid, Αντιπρόεδρος Ερευνών του Πανεπιστημίου, ο κ. Ross Coller, Διευθυντής Επιστημονικής Προόδου, και η κ. Yvette Petersen, Διευθύντρια Επιστημονικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Οι επιστήμονες κατ’ αρχάς έκαναν μία παρουσίαση για το πού ευρίσκονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες σχετικά με την ανακάλυψη φαρμάκων και εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και εν συνεχεία δέχθηκαν ερωτήματα από τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του. Να σημειωθεί ότι τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιδιάκονος κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μάλιστα είναι διδάκτορας Φυσικής του Πανεπιστημίου του Stanford, και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, Διάκονος κ. Χριστοφόρος.

Μετά από τη συνάντηση και την παρουσίαση, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα εργαστήρια και ευλόγησε τις εναγώνιες προσπάθειες της Ομογενούς ερευνήτριας και των συνεργατών της. Συναισθανόμενος τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: “Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η έρευνα που διεξάγεται τούτη την ώρα στο συγκεκριμένο Ερευνητικό Κέντρο θα μας δώσει καρπούς και σύντομα θα έχουμε φως για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εύχομαι και προσεύχομαι να έρθει η ώρα του Θεού και να σωθεί η ανθρωπότητα. Συγχαίρω για τις προσπάθειές σας και για τους κόπους σας, συμμερίζομαι τις αγωνίες σας και τα ξενύχτια σας”.

Η κ. Αποστολοπούλου επίσης τόνισε ότι “ζητήσαμε ειδική άδεια για να φέρουμε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στα εργαστήρια και να μας ευλογήσει. Ο ίδιος, επειδή έχει ερευνητική εμπειρία, μπορεί να καταλάβει τον αγώνα μας. Θέλουμε την συμπαράστασή του, την ευλογία του και τις προσευχές του”. Τέλος, οι καθηγητές απηύθυναν πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, κατά το επόμενο ταξίδι του στη Μελβούρνη, να αφιερώσει μία ολόκληρη μέρα συμμετοχής του στην εργαστηριακή έρευνα, και φυσικά ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου