Βολιώτες διαπρέπουν στο εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-20, 17:04:44
Ο Νίκος Μπορνόζης
Βολιώτες διαπρέπουν στο εξωτερικό

Ο Νίκος Μπορνόζης και η αδελφή του Ολγα είναι διοργανωτές διεθνούς ψηφιακού συνεδρίου για την οικονομία

 

Εμβληματικοί «πρεσβευτές» του Βόλου στο εξωτερικό ο Νίκος Μπορνόζης και η αδελφή του Ολγα Μπορνόζη, που διαπρέπουν στο διεθνές πεδίο του επιχειρείν, αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 Υποψήφια για βράβευση στην κατηγορία της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθυνης» στα βραβεία «Greek International Women Awards», η Ολγα Μπορνόζη, είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Capital Link, όπου είναι πρόεδρος ο αδελφός της, Νίκος. Αμφότεροι, αποτελούν προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία, κάνοντας περήφανους τους Βολιώτες με την δράση και τις διακρίσεις τους.

Η Capital Link, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδυτικού χαρακτήρα σε ναυτιλιακές εταιρείες, διαθέτει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα, αναπτύσσοντας πολύ μεγάλη δραστηριότητα. Με Πανεπιστημιακές περγαμηνές στα οικονομικά και τις διεθνείς σχέσεις, ο Νίκος και η Ολγα Μπορνόζη αναπτύσσουν παράλληλη διαδρομή και διακρίνονται για την επιστημονική κατάρτιση και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Γόνοι μεγάλης αστικής οικογένειας του Βόλου, έζησαν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια στον Βόλο. Πατέρας τους ο Γιάννης Μπορνόζης, δικηγόρος, πρόεδρος του Ρόταρι και του Δικηγορικού Συλλόγου στο Βόλο, και πρόξενος της Σουηδίας, με την μητέρα τους Αγλαΐα να διατηρεί τον τίτλο του επίτιμου προξένου της Σουηδίας στον Βόλο.

Ο παππούς, από την πλευρά της μητέρας τους, ήταν καπνέμπορας με πολύ μεγάλη περιουσία. Ο παππούς, από την πλευρά του πατέρα τους, αντίστοιχα, είχε τις ναυτιλιακές ασφάλειες Lloyds στο Βόλο και περνούσε το μισό χρόνο στο Βόλο και τον υπόλοιπο μισό στη Λωζάννη και στην Κυανή Ακτή.

Με σπουδαίες περγαμηνές και τίτλους σπουδών στο βιογραφικό τους, η Ολγα Μπορνόζη και ο αδελφός της είναι επίλεκτες προσωπικότητες μεταξύ των Βολιωτών της διασποράς και διακρίνονται για την επιχειρηματική τους πορεία στο εξωτερικό.

Διοργανωτές μεγάλου συνεδρίου

Η Capital Link διοργανώνει το 10ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum με θέμα «Οικονομία και κοινωνία: Η επόμενη μέρα» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου σε ψηφιακή μορφή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Πειραιά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ.

«Η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και η επανεκκίνηση της Οικονομίας κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση σ’ ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει ιδιαίτερα σ’ ένα πιο ενεργό μοντέλο συμμετοχής ενδιαφερόμενων φορέων και κοινωνικού συνόλου στην ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή της σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης» όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Η ψηφιακή μορφή του συνεδρίου έχει δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής ομιλητών και κοινού από την Ελλάδα και την Αμερική :

Διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετέχουν στο διαδικτυακό πάνελ των ομιλητών, με κορυφαία στελέχη της από όλους τους χώρους, να δίνουν το παρών.

 Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν οι: Aδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κυριάκος Πιερρακάκης Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ερευνας & Τεχνολογίας Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βιομηχανία & Εμπόριο, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Μώραλης δήμαρχος Πειραιά, Νικόλαος Α. Μακρόπουλος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων Δήμος Αθηναίων και ο Ιωάννης Βραίλας, πρεσβευτής – μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα συμμετέχουν επιφανείς ελληνο – αμερικανοί επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη εταιρειών, τραπεζών και οργανισμών.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=