Ομογενείς στηρίζουν τη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-11, 15:30:13
Ομογενείς στηρίζουν τη Μαγνησία

Εκδήλωση αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες για το αγροτικό ιατρείο Καλών Νερών Πηλίου

Εκδήλωση για καλό σκοπό διοργανώθηκε πριν την περίοδο της καραντίνας στις Βρυξέλλες, με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Καλών Νερών Πηλίου. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης υλοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου από Βολιώτες της προσφοράς, που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες και εκπλήρωσαν την υπόσχεση που έδωσαν στους Πηλιορείτες σε ανάλογη εκδήλωση που διοργάνωσαν την περασμένη χρονιά. Για τις εθελόντριες και τους εθελοντές της ομάδας People for Greece Βελγίου, που απέστειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση και τη θερμή ανταπόκριση πολλών ευαισθητοποιημένων Βέλγων, αλλά και Ελλήνων, δεν υπάρχει τίποτε το ακατόρθωτο, όταν σχεδιάζουν πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, οι People for Greece διοργάνωσαν το Σάββατο 7 Μαρτίου επιτυχημένη εκδήλωση αλληλεγγύης με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το αγροτικό ιατρείο Καλών Νερών Πηλίου. Στη διοργάνωση πρωτοστάτησαν η Αννα Κοντογιάννη και οι Ντίνος, Αλέξανδρος και Γρηγόρης Βαρδάκης.

Στο καλωσόρισμα των 80 και πλέον φίλων των εθελοντών, η συντονίστρια των People for Greece Αννα Λ. Κοντογιάννη, που κατάγεται από την Αγριά Βόλου, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν. Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στο «λαμπρό παρελθόν και στη μετέπειτα πονεμένη ιστορία του Τσιτσιλιάνειου Νοσοκομείου Καλών Νερών, που παραμένει εγκαταλελειμμένο επί 20 χρόνια» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Κοντογιάννη υπογράμμισε ότι «το Τσιτσιλιάνειο ανακαινίστηκε το 2000 με κόστος 190 εκ. (560.000 ευρώ) με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση», περιγράφοντας στη συνέχεια τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου.

«Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το αγροτικό ιατρείο Καλών Νερών, που στεγάζεται εντός του εγκαταλελειμμένου Τσιτσιλιάνειου Νοσοκομείου, oι People for Greece, σε συνεννόηση με το εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, ανέλαβαν πρωτοβουλία για το αγροτικό ιατρείο Καλών Νερών, με ό,τι είναι απαραίτητο» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αλληλεγγύης.

«Η κοινωνία των πολιτών καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει την παροχή δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής υγείας προς τον λαό» δήλωσε η κ. Κοντογιάννη στους Βέλγους και Ελληνες που τίμησαν με την παρουσία τους το δείπνο αλληλεγγύης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υπό ίδρυση Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου θα διοργανωθεί στις 17 Αυγούστου μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης των People for Greece στα Καλά Νερά με σκοπό να στηριχτούν, στα μέτρα των δυνατοτήτων των εθελοντών και του κόσμου, μερικά από τα αγροτικά ιατρεία του Πηλίου. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στη μαγευτική παραλία των Καλών Νερών και θα πλαισιωθεί από μουσικούς που θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, καθώς και το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Mηλεών.

Κλείνοντας, συνέστησε τους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου με τους φίλους τους, ταξιδεύοντας, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, στον ομορφότερο και πιο φιλόξενο προορισμό στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=