ΕΛΛΑΔΑ

«Στο δωμάτιο του νοσοκομείου ο χάρος έπαιζε ρουλέτα»: Συγκλονίζει έλληνας ασθενής από το Λονδίνο

στο-δωμάτιο-του-νοσοκομείου-ο-χάρος-έ-128846

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο κάτοικος Λονδίνου και αποθεραπευμένος ασθενής του κοροναϊού, Μιχάλης Πετσαλάκης, για την εμπειρία που βίωσε από την εκδήλωση των συμπτωμάτων του μέχρι και την ημέρα που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο κύριο Πετσαλάκης, στις 6 Μαρτίου ανέβασε πυρετό και πήρε από μόνος του την πρωτοβουλία να παραμείνει σπίτι. Παράλληλα, κάλεσε το 111, τη γραμμή βοήθειας για τον κοροναϊό, όπου του είπαν να ξανακαλέσει σε επτά ημέρες αν επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Την όγδοη μέρα έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο όπου και αντίκρισε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται ασταμάτητα και προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Περιέγραψε τη συγκλονιστική εμπειρία της διαλογής των ασθενών που επρόκειτο να νοσηλευτούν με αυτούς που θα επέστρεφαν σπίτι τους. «Στο δωμάτιο του νοσοκομείου ο χάρος έπαιζε ρουλέτα», είπε χαρακτηριστικά.

Εφτά μέρες έμεινε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των οποίων έβλεπε σταδιακά τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως φρούτα και σεντόνια, να μεγαλώνουν. Το ιατρικό προσωπικό ήταν προμηθευμένο με μάσκες και γάντια, ωστόσο «το σύστημα υγείας έχει φρακάρει», δήλωσε και αυτό οφείλεται «στο λάθος χειρισμό τη βρετανικής κυβέρνησης».

«Δεν είναι μια απλή γρίπη, επιτίθεται συντεταγμένα για να σε σκοτώσει», υποστήριξε ο κ. Πετσαλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου