ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βολιώτες με απόθεμα ψυχής

βολιώτες-με-απόθεμα-ψυχής-204782

Δείπνο αλληλεγγύης διοργανώνουν ομογενείς στις Βρυξέλλες για κοινωνικούς σκοπούς

Σταθερό και διαρκές είναι το ενδιαφέρον των ομογενών για την περιοχή, με την ομάδα εθελοντών «People for Greece», που δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και τη Μαγνησία, να αναλαμβάνει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία. Εθελοντές με απόθεμα ψυχής διοργανώνουν δείπνο αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες για κοινωνικούς σκοπούς και το βλέμμα πάντα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με συντονίστρια την εξαιρετικά φιλάνθρωπη Βολιώτισσα Αννα Κοντογιάννη, οι «People for Greece» διοργανώνουν δείπνο αλληλεγγύης το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, σε συνεργασία με Ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, για την ενίσχυση του αγροτικού ιατρείου Καλών Νερών.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια μιας μεγάλης αλληλέγγυας δραστηριότητας που έχει αναπτυχθεί, με αποδέκτες δομές και φορείς της Μαγνησίας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Πριν από λίγους μήνες, σημειωτέον, η ομάδα εθελοντών «People for Greece» ανέλαβε πρωτοβουλία ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, συγκεντρώνοντας ιατρικό υλικό, απαραίτητο για τις καθημερινές του ανάγκες. «Ο αγώνας μας για ποιοτική, δωρεάν και δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτος και θα συνεχιστεί» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αννα Κοντογιάννη.

Οι εθελοντές αποτελούνται από παιδιά Ελλήνων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, καθώς και από Βέλγους φιλέλληνες, με την οικογένεια Βαρδάκη, που έχει ως έδρα τα Καλά Νερά Πηλίου, να δίνει το στίγμα της προσφοράς.

Η Αννα Κοντογιάννη, μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Βαρδάκη και τα αδέλφια του Αλέξανδρο και Γρηγόρη Βαρδάκη, που διακρίνονται στο διπλωματικό και επιστημονικό πεδίο, δημιούργησαν την ομάδα που έχει κατ’ επανάληψη βοηθήσει τη Μαγνησία. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε παλαιότερα μουσική βραδιά στα Καλά Νερά, με στόχο να συγκεντρωθούν λάδι και τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Οι δύσκολες καταστάσεις που συνέθεσαν την Ελλάδα της κρίσης, ήταν η αφορμή για να αναλάβει δράση το 2012, συμμετέχοντας ενεργά στην οικογενειακή προσπάθεια που είχε ως στόχο την προσφορά βοήθειας στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας του Βελγίου σύστησαν την εθελοντική ομάδα «People for Greece», που έχει κατ’ επανάληψη συνδράμει το Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου, το Στέκι Αλληλεγγύης Νέας Ιωνίας, το ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Νοσοκομείο Βόλου, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Ψυγείων Αγριάς, αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, το Κοινωνικό παντοπωλείο Κατερίνης, τους Γιατρούς του κόσμου Θεσσαλονίκης, φορείς της Λέσβου, της Μυτιλήνης και άλλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου