Ευχές από όλον τον κόσμο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-30, 19:42:33
Ευχές από όλον τον κόσμο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Τι έγραψαν διαπρεπείς Βολιώτες στις κάρτες, που έστειλαν στους μαθητές

 

Ευχές από όλον τον κόσμο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε για μία ακόμη χρονιά το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, το σχολείο συνεργάζεται τόσο με σχολεία του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού όπως τα ακριτικά μειονοτικά σχολεία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας γίνεται ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν τις πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη συνύπαρξη.

Σύμμαχοι του σχολείου στο έργο είναι αρκετοί συντοπίτες που μετέχουν στο Κοινό των Μαγνήτων από παλιά, αλλά και πιο πρόσφατα και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο.

«Ολοι τους πρόθυμα, με πρώτο τον πρόεδρο Νίκο Πράντζο, διαπρεπή αστροφυσικό στο Παρίσι, έστειλαν ευχές για καλές γιορτές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αλλά και σε όλο τον Βόλο. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο, φίλο, αλλά και βοηθό του σχολείου, που κατοικεί στο Λος Αντζελες, τον Νίκο Αλεξίου στη Νέα Υόρκη, τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκο, τον Αχιλλέα Παπαρσένο και τον Κώστα Πώποτα στέλεχος της Ε.Ε., την Κατερίνα Αλεξίου, τον Αντώνη Γκρέκα, τη Λένα Ζέρβα που μας φέρνει σε επαφή με όλη την Ευρώπη. Φίλοι από τη Ν. Αμερική, αλλά και την Αυστραλία. Συγκινητική η ανταπόκριση των ομογενών μας από την Κωνσταντινούπολη, τη Ρουμανία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, αλλά και τη Σουηδία, αλλά και ανθρώπων, όπως ο Κυριάκος Σταυρίδης, ο οποίος στέλνει τις ευχές του από το πλοίο στο οποίο είναι καπετάνιος από το πέρασμα της Μάγχης ή η Αγγελική Κούρκουλου, εικαστικός -ραδιοφωνική παραγωγός που στέλνει τις ευχές της μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται στην πόλη των Αγγέλων στις ΗΠΑ», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Πασχάλης Δήμου.

Τα μηνύματα

-«Στους μαθητές του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου και στον δυναμικό τους δάσκαλο και αγαπητό φίλο Πασχάλη Δήμου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Εύχομαι την καινούργια χρονιά και όλες τις επόμενες να έχετε πάντοτε στόχο σας τα αστέρια και όριο μόνο τον ουρανό, για να γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα».

Από το Παρίσι, Νίκος Πράντζος, Αστροφυσικός

 

-«Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι,

εσωκλείω σημερινή μου φωτογραφία με φόντο το ποτάμι που διασχίζει τη πόλη της Ζυρίχης. Τη στέλνω με θερμές ευχές για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που ελπίζω να συναντήσω πάλι τον χρόνο που μας έρχεται.

ΥΓ. Κρατώ στο χέρι το γνωστό σας βιβλίο, γιατί η φωτογραφία βγήκε λίγο πριν αρχίσει μία συνάντηση που είχα με θέμα το βιβλίο».

Φιλικά, Γιώργος Γκέκος

 

-«Στους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου στέλνω τους θερμούς βολιώτικους χαιρετισμούς μου από τη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και τις ευχές μου για ένα δημιουργικό νέο έτος, γεμάτο πρόοδο και υγεία για όλους».

Αχιλλέας Παπαρσένος από τη Ζυρίχη

 

-«Αγαπητοί μαθητές του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου,

σας στέλνω τα χαιρετίσματα από τη Νάντη, με μια σύγχρονη προσέγγιση με λίγη από τη δική μου «τρέλα», που μπορεί και να αρέσει στα παιδιά...

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές».

Φιλικά

Αντώνης Γκρέκας

 

-«Από τα ψηλότερα κτίρια του Λουξεμβούργου (115 μέτρα), το γραφείο μου με θέα στο κεντρικό κτίριο του Δικαστηρίου και μπροστά στα αντίγραφα 3 από τις 12 στήλες της Γόρτυνος (από τις αρχαιότερες νομοθεσίες, 5ο αιώνα π.Χ.) στέλνω τις ευχές μας να προοδεύετε πάντα και το 2020, να υπηρετείτε το σωστό και το δίκαιο, να έχετε τα μάτια σας ανοικτά προς τον κόσμο και να φτάσετε όσο ψηλότερα γίνεται.

Το Λουξεμβούργο ντύνεται χριστουγεννιάτικα αυτή την εποχή και έχει από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές. Είναι μια χώρα που αγαπά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της (μαζί μου στη φωτογραφία) έχει κάνει μέρος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη και εμείς την αγαπάμε και τη νιώθουμε σαν σπίτι μας. Φιλοξενεί ανθρώπους από 170 διαφορετικές χώρες που ζουν και εργάζονται στο Λουξεμβούργο με συνέπεια, σοβαρότητα και σεβασμό για τον άλλο.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, είναι το πιο σημαντικό Δικαστήριο της Ευρώπης, έχει δικαστές και προσωπικό (2.200 άτομα) από όλες τις χώρες της Ευρώπης, έχει 24 γλώσσες που μιλιούνται στις αίθουσές του και η καθημερινή επαφή με όλους αυτούς τους φίλους, σε διαφορετικές γλώσσες, είναι πολύ όμορφη.

Σας εύχομαι να έχετε στη ζωή σας όλες τις ευκαιρίες που θα σας δώσουν αντίστοιχες εμπειρίες».

Πάντα φίλος του σχολείου σας

Κώστας Πώποτας

 

-«Καλή χρονιά!

Ευτυχώς φέτος η χρονιά κυλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία πολύ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!! Σας στέλνω μία μουντή φωτογραφία από το Λονδίνο...

Ευχές για καλή χρονιά με υγεία σε όλους σας στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου!».

Λένα Ζέρβα,

Εκπαιδευτικός, Ηνωμένο Βασίλειο

 

-«Αγαπητά μου παιδιά καλημέρα από τη Ρώμη.

Σας στέλνω θερμότατες ευχές για το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριές του!!!!
Οι φωτογραφίες είναι από ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ στο Εθνικό Μουσείο Τεχνών του ΧΧΙ αιώνα στη Ρώμη.
Επίσης επιθυμώ να δώσω στο σχολείο σας συγχαρητήρια για τη δραστηριότητα και τη συνεργασία σας με το Κοινό των Μαγνήτων!».

Κατερίνα Αλεξίου,

Ιταλία

 

-«Πολλές ευχές από Βρυξέλλες για μια ειρηνική Ευρώπη!!!».

Φωτεινή Ασδεράκη,

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς

 

-«Στον διευθυντή του 30ού Δημοτικού Σχολείου Πασχάλη Δήμου,

συνοδοιπόρο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Επίσης σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες ευχές πολλές με πολλή αγάπη. Είστε ένα από τα πιο αγαπημένα μου σχολεία».

Μαίρη Γαβαλά Τσακνάκη

 

-«Θερμές ευχές από το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας! Η ομάδα έργου του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας εύχεται ολόψυχα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Χρόνια Πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2020».

Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

-«Θερμές ευχές στο 30ό Δ. Σχ. Βόλου

Από το μεσαιωνικό κτίριο όπου στεγάζεται η Βουλή 

του καντονιού BASEL-STADT στην Ελβετία.

Καλά Χριστούγεννα»

SibylleIrene Benz

 

-«Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου από το πέρασμα της Μάγχης, στο πιο στενό σημείο της στο Ντόβερ».

Κυριάκος Σταυρίδης

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=