ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απεβίωσε η ομογενής Μαρία Παλαιολόγου – Φύβγα

απεβίωσε-η-ομογενής-μαρία-παλαιολόγο-349890

Καταγόταν από το Κλήμα Σκοπέλου και είχε μεταναστεύσει με τον σύζυγό της στην Αμερική

Εξέχον και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική η Μαρία Παλαιολόγου – Φύβγα από το Κλήμα Σκοπέλου, έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Η εκλιπούσα, ιδιαίτερα αγαπητή στην Αμερική, είχε γεννηθεί το 1934 στο Κλήμα Σκοπέλου και οι γονείς της ονομάζονταν Ευανθία και Παναγιώτης Παλαιολόγος. Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε με τον Βαρσαμά Φύβγα και μετά τον γάμο μετανάστευσαν με τον σύζυγό της στην Αμερική στήνοντας το σπιτικό τους στο Μοντγκόμερι, όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους Ευανθία, Γεώργιο, Ιωάννη και Παναγιώτα.

Χρόνια αργότερα, λόγω της ασθένειας του συζύγου της, μετακόμισαν στο Gulf Breeze το 1975. Ηταν πολύ πιστή, άνθρωπος της προσφοράς και αφοσιωμένη χριστιανή, ενώ προσέφερε πολλά ως εθελόντρια στην φιλόπτωχο ομάδα που δημιούργησαν φιλάνθρωπες γυναίκες από την Ελλάδα. Αγαπούσε τους ανθρώπους σαν να ήταν μέλη της οικογένειάς της, ήταν πολύ αγαπητή σε όλους και έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη στα εγγόνια της.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ελληνορθόδοξο ναό της Πενσακόλα, παρουσία πλήθους κόσμου και ομογενών οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη μιας γυναίκας με μεγαλείο ψυχής και υψηλό αίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου