ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βολιώτης ιερέας ενώνει τους λαούς

βολιώτης-ιερέας-ενώνει-τους-λαούς-369138

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας στο Μόναχο

Θεσμό αποτελεί για το Μόναχο η μέρα της Δημοκρατίας που ανταμώνουν Βαυαροί και μετανάστες από διάφορα κράτη και έθνη, σε μια κοινή τράπεζα, φέρνοντας οι ίδιοι παραδοσιακά φαγητά των χωρών από τις οποίες προέρχονται. Όλοι οι παρόντες δοκιμάζουν διεθνείς λιχουδιές από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Συρία, Ιράκ, Αφρική κ.λπ και συνάμα καλλιεργούν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους, συζητώντας κοινά προβλήματα.

Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές στην κεντρική πλατεία του Μονάχου την Marienplatz, με την υποστήριξη του Δήμου Μονάχου και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και πολλών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση αυτή προσφέροντας ένα μεγάλο δίσκο με νοστιμότατες φασόλες – γίγαντες φούρνου, που ετοίμασε με μεράκι η πρεσβυτέρα Παρασκευή, σύζυγος του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Βλέτση, εφημερίου της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης από το Μούρεσι, μετέφερε προσωπικά τον δίσκο στην Marienplatz και τον εναπέθεσε στη κοινή τράπεζα. Οι διοργανωτές παρουσίασαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση στο κοινό και τον ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή του.

Στην εκδήλωση ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών παρέστησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι βαυαρικών ιδρυμάτων και συλλόγων, ενώ η πρόεδρος των Γερμανικών Συνδικάτων Βαυαρίας Simone Burger αναφέρθηκε στην ομιλία της στη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη Γερμανία και αλλαχού.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της Συριακής Χορωδίας Ειρήνης μέλη της οποίας είναι Σύριοι μετανάστες και κυρίως πρόσφυγες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου