Συνεργασία των αποδήμων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-22, 19:34:03
Συνεργασία των αποδήμων

Οι παγκόσμιες συνομοσπονδίες χτίζουν γέφυρα συνένωσης των Ελλήνων του κόσμου

 

Γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας χτίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού, που προωθούν τη διοργάνωση κοινού συνεδρίου Ηπειρωτών και Θεσσαλών.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντή Γκίκα και τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομο Δήμου, στην οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα και κοινά στοιχεία των τριτοβάθμιων οργάνων. Για τη συνάντηση είχε ενημερωθεί σε προηγούμενο χρόνο και ο Μανώλης Κουγιουμουτζής, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, ο οποίος με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Οι δύο άντρες, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Στουτγάρδη, αναφέρθηκαν στους στόχους των οργανώσεών τους, για τη μέχρι σήμερα δραστηριότητά τους και για μελλοντικές τους δράσεις. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν κοινές συνεργασίες και δράσεις μεταξύ των Συνομοσπονδιών, όπως η συνδιοργάνωση ενός κοινού συνεδρίου Ηπειρωτών και Θεσσαλών και η συμμετοχή με αποστολή αντιπροσωπίας στα αντίστοιχα συνέδρια.

Βασικό συμπέρασμα της πολύ ενδιαφέρουσας και εγκάρδιας συνάντησης ήταν η κοινή επιθυμία για την ίδρυση οργανωτικής επιτροπής με σκοπό τη διοργάνωση μιας ημερίδας εργασίας το καλοκαίρι του 2020 στην Αθήνα, όπου θα προσκληθούν να συμμετέχουν τα τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα των εθνικοτοπικών οργανώσεων όλων των περιφερειών της Ελλάδος.

Την ίδια μέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Μανώλη Κουγιουμουτζή, πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής και να συμμετέχει στην επικείμενη συνάντηση τον Οκτώβριο.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα είναι ο Διαμαντής Γκίκας πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, ο Χρυσόστομος Δήμου πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και ο Μανώλης Κουγιουμουτζής πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, οι οποίοι θα συναντηθούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στη Γερμανία για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της ημερίδας εργασίας. Καλούνται από τώρα οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την επιθυμία συμμετοχής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=