Θεσσαλός δάσκαλος στην Αφρική

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-03, 16:48:50
Θεσσαλός δάσκαλος στην Αφρική

Oραμα μία Ομοσπονδία Θεσσαλών Αφρικής με έδρα το Καμερούν

 

Την πρωτεύουσα του Καμερούν επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας προωθώντας το όραμα της σύνδεσης των απανταχού της Γης Θεσσαλών μέχρι την Αφρική.

Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε την πόλη Γιαουντέ και είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Εντεμ, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, από την πλευρά της μητέρας του, αλλά γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα στο Καμερούν της Αφρικής. Είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παίζει άριστο μπουζούκι. Είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει στον ελεύθερό του χρόνο ελληνικά σε παιδιά του Καμερούν.

Ο κ. Εντεμ ενημέρωσε τον πρόεδρο για τους Θεσσαλούς που ζουν στο Καμερούν, αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικής και είναι πρωτοστάτης στη διάδοση και διατήρηση της θεσσαλικής κουλτούρας και των ελληνικών εθίμων γενικότερα.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τη δομή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, που αποτελείται από Ομοσπονδίες Θεσσαλών σε Ευρώπη, Καναδά, Αυστραλία και Ελλάδα και ισχυρή του επιθυμία είναι να ιδρυθούν Θεσσαλικοί Σύλλογοι σε κράτη της Αφρικής, που ζουν και δραστηριοποιούνται Θεσσαλοί, καθώς στη συνέχεια και η Ομοσπονδία Θεσσαλών στην Αφρική. Επίσης τον ευχαρίστησε για τη ζεστή φιλοξενία που είχε στην επίσκεψή του.

Οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 11ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών, που φέτος θα διοργανωθεί στον Δήμο Αλμυρού, δίνοντάς του το βιβλίο «Η αγάπη μας για τη Θεσσαλία», για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που κυκλοφόρησε φέτος. Ο κ. Εντεμ παρέλαβε συγκινημένος το βιβλίο και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη του σκοπού.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=