ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απεβίωσε Αγχιαλίτισσα με μεγάλη προσφορά

απεβίωσε-αγχιαλίτισσα-με-μεγάλη-προσ-572533

Θλίψη στην ομογένεια για τον θάνατο της πρεσβυτέρας Αναστασίας Καρασταμάτη

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στους ομογενείς της Αμερικής η είδηση του θανάτου της πρεσβυτέρας Αναστασίας Καρασταμάτη, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 9 Μαρτίου.

Η πρεσβυτέρα Αναστασία Καρασταμάτη, η οποία γεννήθηκε στη Νέα Αγχίαλο τον Φεβρουάριο του 1940, ήταν η τρίτη κατά σειρά από τις τέσσερις κόρες που απέκτησαν η Χρυσούλα και ο Ιωάννης Ματσέλης.

Η πρεσβυτέρα Αναστασία έζησε στην Ελλάδα τα χρόνια του πολέμου και σε ηλικία 11 ετών μετανάστευσε στην Αμερική για να ζήσει με τη θεία και τον θείο της στο Σαν Κάρλος. Οταν αποφοίτησε από το σχολείο αναζήτησε εργασία στο Σαν Φρανσίσκο όπου γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Ιωάννη Καρασταμάτη.

Το 1961 η Αναστασία παντρεύτηκε τον Ιωάννη στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Σαν Φρανσίσκο, με τις ευλογίες του π. Ιωάννη Γεράνιου, ο οποίος τέλεσε τον γάμο. Το 1968 το ζευγάρι μετακόμισε στο Σαν Κάρλος και απέκτησε δύο υπέροχα παιδιά τη Μαρία και τον Φώτη.

Η κόρη της Μαρία και ο σύζυγός της Δημήτριος Κοσμίδης μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. Απέκτησαν δύο παιδιά το Στέφανο και τον Γιάννη. Ο Φώτης ζει στο Τενεσί με τα παιδιά του Καλλίστα, Ιωάννη, Θανάση και Αναστάση, καθώς η μητέρα τους Τίνα έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο.

Ο π. Ιωάννης Καρασταμάτης εκπλήρωσε το όνειρό του να διακονήσει ως πρεσβύτερος την ομογένεια της Αμερικής, προσφέροντας πολλά στην ελληνορθόδοξη κοινότητα στην Αλάσκα, την Πενσιλβάνια, την Καλιφόρνια και το Σάντα Κρουζ και έφυγε από την ζωή το 1985, όταν η πρεσβυτέρα Αναστασία ήταν 45 ετών. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, στάθηκε βράχος κοντά στα παιδιά της, συνεχίζοντας να προσφέρει και ήταν καθοριστική η συμβολή της στην ανέγερση ελληνορθόδοξου ναού αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία στην Σάντα Κρουζ.

Σε όλη τη ζωή της υπήρξε υπόδειγμα αυτοθυσίας και αλληλεγγύης και προσέφερε τα μέγιστα προκειμένου να ανθίσει η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Σάντα Κρουζ.

Οσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν κάνουν λόγο για μια «αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και γιαγιά». Ηταν πάντα η επιτομή της δύναμης, της χάρης, της ευγένειας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όσοι τη γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την Αγχιαλίτισσα που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην ομογένεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου