Τo Μόναχο στηρίζει κοινωνικά προγράμματα στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-18, 18:49:29
Τo Μόναχο στηρίζει κοινωνικά προγράμματα στον Βόλο

Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν στον Βόλο οι Εκκλησίες του Μονάχου που συμμετείχαν στις καθιερωμένες, ετήσιες εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών».

Σημαίνοντες εκπρόσωποι όλων των εκκλησιών του Μονάχου, Ρωμαιοκαθολική, Ευαγγελική, Ορθόδοξη, Κοπτική και όλες οι αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες συμμετείχαν στην κεντρική ακολουθία της Εβδομάδας για την ενότητα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με την συμμετοχή Βολιωτών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης περιήλθε δίσκος, το προϊόν του οποίου αποφασίστηκε να σταλεί στο Βόλο, για την στήριξη κοινωνικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για τους Ρομά, σε θέματα ενσωμάτωσης, παιδείας, εκμάθησης επαγγέλματος, επαγγελματικής αποκατάστασης κ.λ.π.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Καρδινάλιος Μονάχου και πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνόδου της Γερμανίας, Σεβ. Reinhard Marx, ο ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Heinrich Bedford-Strohm, ο ορθόδοξος Ρουμάνος Επίσκοπος Κρονστάνδης θεοφιλ. κ. Σοφιανός, όπως και εκπρόσωποι αριθμητικά μικρότερων Εκκλησιών.

Συνδιοργανωτής ήταν επίσης το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας (ACKiB). Ορθόδοξο μέλος του προεδρείου της είναι ο από το Μούρεσι καταγόμενος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης. Διευθυντής του είναι ο θεολόγος Γεώργιος Βλαντής, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι επιστημονικός συνεργάτης και της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, και κληρικοί των ορθοδόξων ενοριών Μονάχου των εκκλησιών Ρωσσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, καθώς επίσης και ο καθηγητής της Ορθόδοξης Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, Αθανάσιος Βλέτσης και άλλοι καθηγητές της θεολογικής επιστήμης.

«Είναι για μας ευχάριστο το γεγονός ότι οι Εκκλησίες του Μονάχου έδωσαν με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης και έμπρακτης αγάπης για ομάδες συμπατριωτών μας στο Βόλο, που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα η νεολαία, για μια αρμονική και δίκαιη κοινωνική ενσωμάτωση» υπογράμμισε ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=