ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ευχές απ΄ όλο τον κόσμο στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου [photos]

ευχές-απ΄-όλο-τον-κόσμο-στο-30ο-δημοτικό-649527

«Καλή χρονιά» είπαν φίλοι του σχολείου, που ζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων – προγραμμάτων που ξεπερνούν τα όρια της πόλης το σχολείο «ρίχνει τις γέφυρες» συνεργασίας κι επικοινωνίας με το όραμα ενός κόσμου, που η ποικιλία του σε κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις θα του δίνει πλούτο και δημιουργικότητα και όλα τα παιδιά θα μπορούν αύριο να χτίσουν μαζί έναν καλύτερο κόσμο.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες εκπαιδευτικών, των οικογενειών των μαθητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας το σχολείο με τη στήριξη και των συστεγαζόμενων σχολικών δομών, «χτίζει γέφυρες» με γερά θεμέλια και συνεργάζεται με σχολεία του εξωτερικού, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Στοκχόλμης, αλλά και του εσωτερικού, όπως τα ακριτικά μειονοτικά σχολεία Δημαρίου και Κοτύλης. Διατηρεί επαφές και με τα σχολεία της Πόλης, Ζάππειο, Ζωγράφειο και Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, συνεργάζεται με το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου Αθηνά, αλλά και με άλλα σχολεία της Ρουμανίας, αλλά και με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας γίνεται ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη συνύπαρξη.

Σε αυτό το σημείο έχει συμμάχους του αρκετούς συμπατριώτες που μετέχουν στο «Κοινόν των Μαγνήτων» από παλιά, αλλά και πιο πρόσφατα και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο. Ολοι τους πρόθυμα έστειλαν ευχές για «Καλές γιορτές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, αλλά και σε όλο τον Βόλο».

«Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο, φίλο, αλλά και βοηθό του σχολείου που κατοικεί στο Λος Αντζελες, τον Νίκο Αλεξίου στη Νέα Υόρκη, τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκο, τον Αχιλλέα Παπαρσένο και τον Κώστα Πώποτα στέλεχος της Ε.Ε., την Κατερίνα Αλεξίου, τον Αντώνη Γκρέκα, τη Λένα Ζέρβα που φέρνει το σχολείο σε επαφή με όλη την Ευρώπη. Φίλοι από τη Ν. Αμερική, αλλά και την Αυστραλία. Συγκινητική η ανταπόκριση των ομογενών μας από την πόλη της καρδιάς μας, την Κωνσταντινούπολη. Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Γερμανία αλλά και Σουηδία ανταποκρίθηκαν θερμά.

Είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε όλους, υποσχόμαστε να είναι μια επόμενη εργασία για όλους αυτούς τους σπουδαίους κι αξιοπρεπείς συμπατριώτες μας που τιμούν με την παρουσία και το έργο τους την Ελλάδα. Απολαμβάνουμε προς το παρόν τα όμορφα στολισμένα τοπία από τις χώρες διαμονής τους και τους στέλνουμε τις ευχές μας», αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Τα μηνύματα που δέχθηκε το σχολείο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΓΟΥΡΤΖΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ

Χρόνια πολλά και καλά, ευτυχισμένο το 2019.

Πολλούς χαιρετισμούς και αγάπη από την πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη!

Ευχές στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΩΠΟΤΑΣ– HEAD OF UNIT STATUTORY ENTITLEMENTS, SOCIAL AND MEDICAL AFFAIRS, WORKING CONDITIONS COURT OF JUSTICE OF THE EU

Αγαπητά μου παιδιά,

Ανήκετε σε μια γενιά που θα μεγαλώσει με προκλήσεις, δυσκολίες, αλλά και ευκαιρίες. Προκλήσεις γιατί ο κόσμος, η υφήλιος έχει σωρεύσει πολλά προβλήματα που ζητούν λύσεις, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον, η οικονομική κρίση, οι περιφερειακοί πόλεμοι για να αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά. Δυσκολίες γιατί η κρίση στη χώρα μας υποχρεώνει τον καθένα να δώσει προτεραιότητα στα δικά του ζητήματα και γιατί για να τα λύσει πρέπει συχνά να δεχτεί να αφήσει την οικογένειά του στην Ελλάδα για να ζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Αλλά και ευκαιρίες γιατί παρόλα τα κακά που της καταλογίζουν, ζείτε σε μια μεγάλη και ενιαία ήπειρο, την Ευρώπη, που δεν ταλανίζεται από πολέμους, όπου οι άνθρωποι έχουν μάθει να σέβονται ο ένας την παράδοση του άλλου, που σέβεται τις βασικές ανθρώπινες αξίες, και που εξασφαλίζει βασικές κοινωνικές παροχές στην παιδεία και την υγεία σε όλους. Εσείς θα αναλάβετε τις προκλήσεις του μέλλοντος, εσείς θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες! Οφείλετε λοιπόν στον εαυτό σας να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που σας δίνονται τώρα που είστε νέοι. Και το μεγαλύτερο εργαλείο για να επιτύχετε είναι η γνώση. Να τη δομήσετε από τώρα και συστηματικά. Χωρίς να αφήνετε κατά μέρος την καλλιέργεια των αξιών που κάνουν την κοινωνία μας να λειτουργεί, την αξιοπρέπεια αλλά και τον σεβασμό του άλλου, την αξιοκρατία, τις ελευθερίες, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για να τα βάλετε όλα μαζί σ’ αυτό που λέμε παιδεία, αυτό που κάνει τους ανθρώπους που το διαθέτουν να ξεχωρίζουν και να έχουν αυτοπεποίθηση. Για να τολμάτε να λέτε ελεύθερα τη γνώμη σας και να έχετε το θάρρος να υποστηρίζετε τις αξίες με γνώση των στόχων σας. Έχετε εξαίρετους δασκάλους. Εμπιστευτείτε τους να σας ανοίξουν τους δρόμους για να πραγματώσετε τις φιλοδοξίες σας και να νοιώσετε τη χαρά να σας αναγνωρίζουν για τα θετικά που κάνετε. Τους θαυμάζω γιατί είναι παραδείγματα του πώς πραγματικά αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις χωρίς να εγκαταλείπεις μπροστά στις δυσκολίες και τους εύχομαι για το 2019 να συνεχίσουν τη δημιουργική τους δουλειά.

Καλή και δημιουργική χρονιά και σε σας – μην την αφήσετε να πάει χαμένη.

ΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Καλή χρονιά!

Ευτυχώς φέτος η χρονιά κυλάει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία πολύ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!! Σας στέλνω μία μουντή φωτογραφία από το Λονδίνο…

Ευχές για καλή χρονιά με υγεία σε όλους σας στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΡΕΚΑΣ – ΓΑΛΛΙΑ

Σας στέλνω τις ευχές μου για ένα ευτυχισμένο 2019

και με τα συγχαρητήριά μου για τις όσες όμορφες και αξιόλογες

πρωτοβουλίες που παίρνετε για την εκπαίδευση των μαθητών σας.

Χαιρετισμούς και στα παιδιά από τη Νάντη, γενέτειρα του Ιουλίου Βερν,

αλλά και πρωτοστάτρια στις εκδη-διαδηλώσεις των καιρών μας

που ταλανίζουν τη χώρα μας.

Να ‘σαι καλά 30ό Δ. Σχ. Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΙΤΑΛΙΑ

Καλò και Ευτυχισμένο Νέο Ετος! Η φωτογραφία είναι βγαλμένη στην Cinecittà, στο εργαστήριο «ονείρων» όπου από το 1937 γυρίζουν (registrano) film και όπου σήμερα υπάρχει μουσείο κινηματογράφου.

Η άμαξα είναι σκηνικό αντικείμενο κατασκευασμένο για το φιλμ PINOCCHIO του Roberto BENIGNI.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ – ΖΥΡΙΧΗ

Καλό και ευτυχισμένο νέο έτος 30ό!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ – ΣΟΥΗΔΙΑ

Α βρε 30ό Βόλου πόσο χαίρομαι για τις δραστηριότητες σας…

ΡΗΓΑΣ ΜΠΕΡΣΟΦΛΙΩΤΗΣ – ΣΟΥΗΔΙΑ

Πολλές ευχές για ένα ευτυχισμένο 2019 και με τα συγχαρητήριά μου όλης της ομογένειας για τις πρωτοβουλίες που παίρνετε για την εκπαίδευση των μαθητών σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΡΙΝΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τις ευχές μου να συνεχίσετε και τον νέο χρόνο την αξιόλογη δράση σας και να είστε η γέφυρα της Πατρίδας με την Ομογενειακή Εκπαίδευση!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΛΛΟΣ – ΑΓΓΛΙΑ

Πολλές ευχές για ό,τι καλύτερο στο 30ό Δημοτικό Σχολείο στη νέα χρονιά! Χαίρομαι πολύ κάθε φορά που βλέπω τις όμορφες δραστηριότητές σας στον Βόλο και θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε στο μέλλον. Πολλούς χαιρετισμούς από Αγγλία!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου