ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος

στη-φυλακή-ο-πρώην-σύμβουλος-του-τραμπ-706549

Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την Κυριακή το αίτημα του Τζορτζ Παπαδόπουλου, ενός πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, περί αναστολής της ποινής του των 14 ημερών, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση μιας άλλης υπόθεσης, ελπίζοντας στην αναίρεση τελικά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Ο Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί ενώπιον των σωφρονιστικών αρχών αύριο προκειμένου να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης των 14 ημερών, αφού ο δικαστής Ράντολφ Μος απέρριψε το αίτημά του να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για ψευδορκία σε ομοσπονδιακούς πράκτορες στο πλαίσιο της έρευνας για τις σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου και της Ρωσίας, επιδίωξε να καθυστερήσει την ποινή του, ενώ εξετάζεται μια άλλη υπόθεση όπου αμφισβητείται η νομιμότητα του διορισμού του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σύμφωνα με τον δικαστή Μος, το αίτημα του Παπαδόπουλου δεν ήταν στοιχειοθετημένο.

Στοχεύοντας στην παράταση των όρων εγγύησης, ο Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η προσφυγή του σε βάρος του διορισμού του Μιούλερ εγείρει «ένα σημαντικό ζήτημα» και θα ήταν άδικο να ζητηθεί να εκτίσει την ποινή του προτού εκδοθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

«Απέτυχε να αποδείξει ότι το… δικαστήριο είναι πιθανό να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο διορισμός του ειδικού εισαγγελέα ήταν παράνομος…» επισήμανε ο δικαστής.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου