ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Η Θεσσαλία έχει 300.000… πρεσβευτές!»

η-θεσσαλία-έχει-300-000-πρεσβευτές-466798

«Είμαι βέβαιος ότι οι απόδημοι Θεσσαλοί είναι και μπορούν, συντονισμένα, να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί ως πρεσβευτές της περιφέρειάς μας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Χωρίς υπερβολή η Θεσσαλία έχει αυτή τη στιγμή 300.000… πρεσβευτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να βοηθήσει από πολλές πλευρές τον τόπο μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων "ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" κ. Διαμαντή Γκίκα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέληση των δύο πλευρών για «στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Θεσσαλίας και των όπου γης Θεσσαλών» και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η συνεργασία θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες πράξεις.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε στον κ. Γκίκα την πρότασή του «να ανακηρυχθεί το 2012 ως έτος επιστροφής στην πατρίδα για τους απόδημους Θεσσαλούς. Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, διευκρίνισε, σε συνεργασία με προξενεία, ενώσεις αποδήμων, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ακόμα και επώνυμους Έλληνες θα προσκαλέσουμε το 2012 όλους τους Θεσσαλούς του εξωτερικού να έρθουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Θεσσαλία μας. Για να γνωριστούμε και να επανασυνδεθούμε, να γνωρίσουν τον τόπο τους όσοι (2ης ή 3ης γενιάς) δεν τον έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα, να ενισχύσουν τους δεσμούς με τον τόπο μας. Για το σκοπό αυτό θέλουμε τη συνεργασία σας», ανέφερε ο αιρετός Περιφερειάρχης, ενώ ο κ. Διαμαντής Γκίκας εξέφρασε την ολόθερμη υποστήριξή του.

Παράλληλα, ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι απόδημοι Θεσσαλοί είναι και μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικοί ως πρεσβευτές της περιφέρειας σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Οι απόδημοι Θεσσαλοί μπορούν να είναι η αποτελεσματικότερη διαφήμιση για την Θεσσαλία ως τουριστικού προορισμού αλλά και για τα ποιοτικά προϊόντα – τρόφιμα της περιφέρειάς μας».

Στο Βόλο για τα Θεοφάνια ο Κώστας Αγοραστός

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να παραστεί στην τελετή εορτασμού των Θεοφανίων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός θα παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια τη λιτανεία προς την παραλία του Βόλου για τη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου