ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απεβίωσε Βολιώτισσα της διασποράς

απεβίωσε-βολιώτισσα-της-διασποράς-82156

Εφυγε από την ζωή μια Βολιώτισσα της διασποράς και εξέχον μέλος μεταξύ των ομογενών της Αμερικής, η οποία ανέπτυξε πολύ σημαντική δράση σε καιρούς πολέμου και ειρήνης και διακρίθηκε για την κατάρτισή της αλλά και το πνεύμα κοινωνικής προσφοράς που την διέκρινε.

Συγκεκριμένα, απεβίωσε στις 6 Μαρτίου η Τούλα Τσάκμαν, σε νοσοκομείο της περιοχής Ακτή Βιρτζίνια της Αμερικής. Η 89χρονη, που κατάγονταν από το Βόλο, ήταν καλόκαρδη, πολύ αγαπητή και αφοσιωμένη μητέρα τριών παιδιών, του Τόμας, του Μαικλ και του Τζορτζ, γιαγιά τριών εγγονιών και ενός δισέγγονου.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1928 στο Βόλο και ήταν κόρη του Χρήστου και της Ασπασίας Κρικώνη. Ηταν παντρεμένη με τον Κρίστοφερ Τσάκμαν, με τον οποίο έζησε 43 ευτυχισμένα χρόνια, από τις 11 Μαρτίου του 1962 μέχρι τον θάνατό του, στις 25 Αυγούστου του 2005. Είχε συνταξιοδοτηθεί από την εταιρεία Φορντ, όπου εργάστηκε ως προϊσταμένη στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Στα νιάτα της, όταν ζούσε στην Ελλάδα, υπηρέτησε ως εθελόντρια νοσοκόμα στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου και στην συνέχεια στον εμφύλιο. Ηταν επίσης επαγγελματίας σχεδιάστρια και δημιουργός γυναικείων ενδυμάτων και για πολλά χρόνια μέλος της Ορθόδοξης Ελληνικής ενορίας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια και ακολούθησε η ταφή στο «Albert G. Horton, Jr» Κοιμητήριο των βετεράνων, στο Σάφολκ της Βιρτζίνια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου