Επίδοση των κρατικών πιστοποιητικών ελληνομάθειας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-31, 11:49:12
Επίδοση των κρατικών πιστοποιητικών ελληνομάθειας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

Με την επίδοση των κρατικών πιστοποιητικών ελληνομάθειας, επιβραβεύθηκαν οι προσπάθειες των Αιγυπτίων σπουδαστών ή μαθητών μητρικής γλώσσας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, του φορέα που διδάσκει ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου, δημιουργώντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση την ημέρα του εορτασμού ων Τριών Ιεραρχών, ενώ η βραδιά ξεχώρισε από την παρουσίαση βιβλίων του βραβευμένου Έλληνα λογοτέχνη Θεόδωρου Γρηγοριάδη, με το ελληνικό κρατικό βιβλίο μυθιστορήματος. Ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε για το έργο του που άρχισε να μεταφράζεται και στα αραβικά και παρουσιάζεται στην 49η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου για το 2018. Επίσης, δόθηκαν δύο υποτροφίες σε Αιγυπτίους σπουδαστές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργος Δασκαλόπουλος, η συντονίστρια Εκπαίδευσης Μαριέττα Κουμαριανού και ο ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Αντώνης Ιορδανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=